Helena och barnen lämnar Sverige – överger lyxhuset på Östermalm

10 aug, 2022, 10:30 
AvSimon Holm Stålhand

Lyxhuset överges.

Annons

Zlatan Ibrahimovic vann ligan med Milan förra säsongen och kommer att fortsätta en säsong till. Nu har hans söner kritat på ett nytt kontrakt.

Enligt den italienska transferjournalisten Nicolo Schira värvas Maximilian och Vincent Ibrahimovic till den italienska storklubbens akademi. De kommer att tillhöra klubbens U17- respektive U15-lag. Sönerna har tidigare tillhört PSG:s verksamhet under Zlatans tid i den franska huvudstaden och kommer senast från Hammarby.

Men nu är de alltså klara för den italienska klubben, vilket betyder att Helena och sönerna överger Sverige och sitt hus på Östermalm.

Överger lyxhuset på Östermalm

Zlatan bor som bekant numera i Milano, då han spelar för fotbollsklubben Milan, samtidigt bor Helena kvar i Stockholm med sönerna Vincent och Maximilian. Men de ses varje tillfälle som ges, och självfallet har paret lyxbostäder i båda länderna.

På Östermalm ligger deras otroliga hem på nära 1000 kvadratmeter – en ombyggd kyrka med takterass, biosalong och ett garage med roterande parkeringsyta, bara för att nämna några av alla pråliga detaljer.

Zlatans hus!
Zlatans hus på Östermalm.

Men smakar det så kostar det – för lyxhuset fick de betala 110 miljoner kronor.

– En helt egen fastighet i Sveriges dyraste kvarter får väl anses vara ett av Sveriges mest exklusiva boenden. Värdigt en kung, har mäklaren Niklas Bernzton sagt om bostaden.

Annons

Men där tar det inte slut. Zlatan, som har ett stort jaktintresse, har även investerat i bostäder i norrut.

Det har bland annats funnits uppgifter om en helt egen jaktö – Dävensö ute i Mälaren norr om Stockholm.

2012 byggde fotbollsstjärnan en jaktstuga på 176 kvadratmeter, mitt ute i skogen. Och året därpå slog han till igen, denna gång i Åre.

304 kvadratmeter fördelat på tre våningsplan och stora panoramafönster ut mot en hisnande utsikt. Läget? Ett stenkast från hotellet Copperhill Mountain som blickar ut över Åredalen. Årevillan lades sedan ut för försäljning.

Åtta dagar senare var den såld och slutsumman hamnade på 30 miljoner kronor.

Annons