Helena Seger får besked om framtiden från Zlatan Ibrahimovic

Helena Seger får besked om framtiden från Zlatan Ibrahimovic

Helena Seger har fått ett tydligt besked om framtiden från Zlatan Ibrahimovic. Han har funderat länge.
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger
Slå på ljud

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic har levt ihop i över femton år nu. Det har varit en fantastisk resa – som tagit dem över nästan hela världen.

Och för Zlatan är fotbollsäventyret inte över än, trots att han nått den i sporttermer digra åldern 39. Han är fortfarande en spelare i yppersta världsklass och har lyckats få upp sitt Milan till toppstriden i Serie A.

Det innebär att han kan vara mindre närvarande i hemmet. Han bor numera på deltid i ett lyxhotell i centrala Milano, medan Helena och barnen Maximilian och Vincent är kvar i Stockholm.

Zlatan Ibrahimovic ger besked till Helena Seger

Men det hade inte behövt vara så. Zlatan var faktiskt nära att välja ett helt annat liv – ett mer familjetillvänt liv. Innan han skrev på ett nytt kontrakt med Milan gick i exakt de där funderingarna.

– Jag var såhär: ”Det räcker!”. Jag ville komma in i ett nytt kapitel i livet. Vara med familjen varje dag... Gå igenom mina barns liv... Upprepa ett liv i ett annat liv – man går igenom allt det man själv gjorde som ungdom, och får se det igen idag. Man lägger ner mycket tid när man spelar fotboll, när man är aktiv – och jag missar väldigt mycket av mina pojkar. Men så säger Mino: ”Du måste avsluta i Europa! Du måste visa att du är tillbaka på toppnivå, att du klarar det! Gör bara sex månader i Milan – och efter det kan du avsluta. Då kommer folk att komma ihåg att du avslutade i Europa, på topp", säger Zlatan till Aftonbladet.

"Du får inte sluta"

Mino är Mino Raiola, Zlatans skicklige och excentriske agent. De har jobbat ihop i decennier nu och är som bröder.

– Jag pratade mycket med Mino, och han var på mig. Han sa: ”Du får inte sluta!”. Han menar att jag ska spela tills jag är rutten, typ. Han vill bara att jag ska fortsätta, fortsätta – och han vet hur han ska trigga mig. Han sa: ”Det är för lätt att avsluta i USA – och det ska inte vara lätt”, säger Zlatan.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria bröt mot regeln – då blev det panik