Helena Seger får besked om framtiden från Zlatan Ibrahimovic

Helena Seger får besked om framtiden från Zlatan Ibrahimovic

Helena Seger har fått besked om framtiden. Livspartnern Zlatan Ibrahimovic har fattat sitt beslut.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 49?
Slå på ljud

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic går just nu en osäker framtid till mötes. Deras familj har varit splittrad den sista tiden. Zlatan tillbringar stora sjok tid i Italien, där han öser in mål för storklubben Milan och bor deltid i ett lyxhotell i centrala Milano. Helena och sönerna Maximilian och Vincent har under hela den här tiden varit kvar i Stockholm.

Men vad händer när Zlatans kontrakt med Milan går ut efter säsongen? Kommer Zlatan att leva med familjen i Stockholm på heltid – eller blir det ytterligare ett år i Italien?

Mycket pekar på att det sistnämnda ligger närmast sanningen.

Helena Seger i samtal med Zlatan om framtiden

– Vi kommer göra det vid rätt tidpunkt. Det kommer att hänga mycket på honom, på hans sinnesstämning och hans önskan. Så här långt har han visat att han vill stanna, säger Milans sportchef Frederic Massara enligt Fotbollskanalen.

Den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport skriver att Zlatan mer eller mindre bestämt sig för att stanna i Milan en säsong till. Att svensken ens är aktuell för en sådan storklubb vid 39 års ålder vittnar om vilken unik idrottsman vi talar om. Men det är inte konstigt att Milan vill behålla mannen som italienarna kallar för "Ibra". Uppbackad av Helenas stöd har Zlatan hållit en nivå under hösten och vintern som inte ens hans mest hängivna supportrar trodde var möjlig.

KAMPANJ! Läs Svensk Dam Plus+ GRATIS i en månad

Helena Seger har fått veta

Och om inget oförutsett händer får vi alltså njuta av minst ett år till av Zlatan inom den absoluta toppfotbollen. Det här påverkar såklart Helena också. Det blir en bitterljuv framtidsutsikt för henne: självklart hade hon gärna haft sin älskade livspartner hemma i Stockholm på heltid. Men hon har också full förståelse för att Zlatan vill fortsätta prestera på topp och pressa sin kropp till yttersta, så länge det bara går.

Under tiden kommer hon att hålla ställningarna i Stockholm. Där går Maximilian och Vincent i skolan och inväntar en tid då deras pappa är hos dem jämt och ständigt.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån