Helena Seger – nu avslöjas sanningen

Helena Seger – nu avslöjas sanningen

Helena Seger är en gåta för många. Men en person som varit i hennes närhet kan bidra med en unik inblick.
Allt om Helena Seger!
Slå på ljud

Helena Seger upphör aldrig att fascinera. Genom sin relation med Zlatan Ibrahimovic har hon blivit rikskänd, men Helena bär också på en helt egen mystik, oavhängig hennes berömde make, som bidrar till det gåtfulla.

Vem är egentligen Helena Seger? En av dem som har mest att berätta om detta är Jennifer Wegerup.

Jennifer är mångårig fotbollsreporter, en av Sveriges mest meriterade. Hon bodde länge i Italien och punktmarkerade Zlatan från dess att han slog igenom tills dess att han blev den okrönte kungen av Serie A. Under den här perioden fick hon också vid några tillfällen komma nära Helena.

Helena Seger – så lever hon

Helena Seger är en väldigt privat person.

Jennifer beskriver i en krönika för Expressen hur Helena direkt gjorde ett starkt intryck på henne.

"Liten till växten, ja. Men en person som tog plats på det sätt som tyvärr inte är självklart för många kvinnor. Och jag gillade det hon sa; att bli kallad modell och hyllad för sitt utseende var inte alls det hon strävade efter. Helena Seger vill göra saker, åstadkomma något, inte bara vara vacker och någons fru", skriver Jennifer.

Helena Seger är en utbildad marknadsförare med fokus på varumärkesstrategi. Det sägs ofta att hon fungerar som rådgivare åt Zlatan i den typen av frågor: vilka varumärken han ska samarbeta med, hur han ska etablera sig som affärsman utanför fotbollen och så vidare.

LÄS OCKSÅ: Kungen fattar beslut om Daniel – det vägrar han göra

"Hon är inte en småtjej"

Men det är Zlatan som är reklampelaren i familjen – inte Helena.

"Genom att hushålla med sig själv har hon blivit något av en spelarfruarnas Greta Garbo i en värld där andra instagrammar ut minsta frisörbesök. Hemlig, svåråtkomlig, upphöjd – och därför så intressant och åtråvärd. Vi människor begär som bekant alltid det vi inte kan nå och få. Helena Seger är också mamma, inte en småtjej som har tid och lust att gå ut varje kväll. En mogen kvinna och därför så mycket mer intressant", skriver Jennifer.

Att Helena Seger håller en låg profil är också en kompromiss från hennes sida.

"Sant kring paret är också att Seger och Zlatan alltid insett att hon inte kan tycka och säga för mycket utåt, även om hon är en begåvad kvinna med starka åsikter. Det intresse som finns kring Zlatans person och personlighet har gjort att hon måste ligga lågt. Minsta uttalande från Helena skulle genast bli rubriker och kunna störa Zlatan i hans jobb", skriver Jennifer.

LÄS OCKSÅ: Makabert fynd chockar kungen och Silvia