Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Helena Segers och Zlatans gemensamma beslut – efter 22 år

28 feb, 2024, 23:00 
Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger har tagit ett gemensamt beslut – som ändrar allt.
Annons
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Zlatan Ibrahimovic, 42, är inte bara en av världens bästa fotbollsspelare i modern tid – han är också partner till Helena Seger, 53, och pappa till två barn.

Nyligen förändrades familjelivet drastiskt. I fjol avslutade ju Zlatan sin aktiva fotbollskarriär och ett skifte ägde rum.

Ja, Helena och Zlatan har själva pratat om att hon ska få kliva fram när han tar ett steg tillbaka – och nu de gemensamt gått in i en helt ny tillvaro.

Zlatans uppgörelse med Helena Seger

Medan Zlatan lirat boll, ofta boende utomlands, har Helena fått dra det tunga lasset med sönerna Maximilian, 17, och Vincent, 15.

Det har paret varit inne på flera gånger. Och uppgörelsen har också varit tydlig – när Zlatan lägger fotbollsskorna på hyllan blir det annat för Helena.

Annons

Som Zlatan själv skrivit i boken Adrenalina:

"Men hon har redan gjort det klart för mig: 'När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills.' Helena är tuff".

Helena Seger torkar bort tårar bredvid Zlatan Ibrahimovic
Helena Seger grät när Zlatan Ibrahimovic meddelade att han lägger ner fotobollskarriären.LaPresse

Och nu har det alltså hänt. Förvisso är barnen äldre, och kräver inte lika mycket av Helena och Zlatan, men det är ändå ett helt nytt liv för paret.

Ett beslut de alltså tagit gemensamt. Och så här några månader efter Zlatans besked om fotbollskarriären vet vi också mer om deras nya vardag.

Zlatans och Helenas nya liv

Zlatan är faktiskt tillbaka i fotbollsvärlden men under helt andra former. Nu är han snarare affärsman, inte spelare.

Annons

Den 11 december presenterades han som "operating partner" i riskkapitalbolaget Redbird Capital Partners som äger AC Milan och i samma veva stod det klart att Zlatan också ska agera "senior advisor" för Milans ledning, så fotbollsikonen fortsätter jobba med AC Milan.

Och det är inte konstigt. Som Zlatan sagt i ett uttalande, enligt Expressen:

– Min kärlek för klubben kommer aldrig att dö, och möjligheten att vara en del av deras framtid på ett meningsfullt sätt är något jag bara kunde ha drömt om.

Så ett nytt arbetsliv för Zlatan som också i högsta grad påverkar hans partner sedan 22 år tillbaka, Helena.

Foto: TTAnnons