Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Helena Segers okända liv – utan Zlatan

12 dec, 2020, 15:00 
AvLinus Brännström
När Zlatan Ibrahimovic gick i lågstadiet hade Helena Seger redan inlett sin karriär. Bland detaljerna om hennes okända liv med krogjobb och fastighetsaffärer finns också en helt annan sida.
Helena var bara 18 år när hon fick en numera bortglömd huvudroll i SVT.
Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Sedan många år tillbaka är Helena Seger, 50, mest känd som sambo till Zlatan Ibrahimovic, 39, som hon har sönerna Maximilian, 14, och Vincent, 12, tillsammans med.

Paret träffades 2002, när Helena var en 32-årig toppchef och Zlatan ett 21-årigt Ajax-proffs, och sedan deras relation blev offentlig har hon varit ständigt bevakad av pressen – samtidigt som hon har hållit hårt på integriteten.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger
Paret träffades 2002.

Helena Segers liv – innan Zlatan

Få detaljer om familjens liv sipprar ut men åren innan hon blev känd över hela den fotbollsintresserade delen av världen är kanske ännu mer höljda i dunkel.

Fakta är dock att Helena Seger, som är född och uppvuxen i Lindesberg, alltid har varit ambitiös och driven – redan som ung tonåring jobbade hon extra i en Gul & Blå-butik.

Annons

Som 17-åring flyttade hon till Malmö där hon pluggade samtidigt som hon hela tiden jobbade – bland annat var hon under 1990-talet bartender på krogen Slagthuset.

– Helena var en jätteduktig bartender och en bra säljare. Vi var väldigt nöjda med henne. Hon var tydlig och bestämd, på ett positivt sätt, berättade Slagthusets tidigare ägare Claes Schmidt för Kvällsposten 2017.

Slagthuset i Malmö
Helena Seger jobbade på Slagthuset i Malmö. Foto: TT

Helena Segers miljonaffär

Vänner har beskrivit henne som en sådan som alltid hade tre jobb samtidigt och tjänade sina egna pengar.

– Helena hade ju en egen Harley Davidson redan när hon var arton. När hon var 30-nånting köpte hon en egen gård som hon renoverade upp. Så där har hon alltid hållit på, berättade en Malmökompis för Aftonbladet 2010.

Annons

Den där gården sålde hon senare – vinsten uppges ha blivit över fyra miljoner kronor.

Helena Seger var också på väg mot ett publikt genombrott redan i slutet av 1980-talet, något som många har glömt bort.

Helena Seger spelade Annika i SVT-serien "Cozmoz". Foto: SVT

Helena Seger hade huvudroll i SVT-serie

När hon var 18 år gammal och precis hade gått ut gymnasiet fick hon en av huvudrollerna i SVT-serien "Cozmoz".

Bakom serien stod Per Dunsö och Ola Ström – komikerduon som låg bakom de älskade programmen "Solstollarna" och "Toffelhjältarna" som sändes i SVT i mitten av 1980-talet.

"Cozmoz" skulle bli duons nästa succé efter "Solstollarna". Handlingen kretsar kring två utomjordingar vars rymdskepp havererar vilket gör att de kraschar vid en svensk skola som just då råkar ha rymdtema – något som leder till en mängd förvecklingar.

Annons

Helena Seger fick rollen som Annika, en av tonårseleverna på skolan, efter att hon träffat Ola Ström på ett diskotek i Malmö och därefter blev inbjuden att provspela för rollen.

Solstollarna
Solstollarna-stjärnorna Ola Ström och Per Dunsö 1987. Foto: TT

– Det är svårt att bedöma henne som skådis, men hon var en skön arbetskamrat. Hon var alltid väldigt påläst, alltid i tid. Hon gjorde ett bra jobb helt enkelt, sa Per Dunsö till Expressen 2017.

Han sade samtidigt att han hajade till när hon plötsligt dök upp som Zlatan Ibrahimovic flickvän.

– Haha, jo, det var ju roligt att "vår" Helena dök upp i det läget, det får man säga.

Ola Ström, som alltså var den som upptäckte Helena Seger och handplockade henne till rollen, är mer lyrisk i sitt omdöme.

– Hon var underbar. Perfekt att jobba med och alltid glad. Hon hade definitivt kunnat ha en framtid som skådespelerska, sa han till Aftonbladet 2006.

Helena vill inte leva något lyxhustru-liv, har hon berättat.

Helena Seger var nära att gå in i väggen

Nu blev det inte så – "Cozmoz" blev ingen jättesuccé och Helena Seger valde helt andra karriärvägar. Efter att hon studier i marknadsföring jobbade hon bland annat som produktchef på Malaco, marknadsförare på Swedish Match och marknadschef på flygbolaget Fly Me.

Annons

Det sistnämnda jobbet tog hon efter att hon träffat Zlatan Ibrahimovic. Samtidigt som hon pendlade till honom i Amsterdam och senare Turin jobbade hon hårt och har berättat för Elle att hon var nära att gå in i väggen.

Helena Seger på en promenad på Stockholms gator.

Först i samband med att paret blev föräldrar bestämde hon sig för att sluta förvärvsarbeta. Helena Seger har dock valt att inte leva något lyxhustruliv.

– Jag tar hand om mina män själv, utan städerska eller nanny, för jag vill verkligen ha ett så normalt liv som möjligt, har hon sagt till Elle.

Annons