Helenas oro efter uppgifterna om sönerna – Zlatan bryter tystnaden

19 dec, 2022, 19:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Zlatans söner pressas när de går i sin pappas fotspår.

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic har hållit ihop i vått och torrt. Hon har match efter match, flytt efter flytt, stöttat sin man i hans otroliga fotbollskarriär.

Zlatan tillhör en av världens bäst fotbollsspelare genom tiderna. Och nu går hans söner Maximilian Ibrahimovic, 16, och Vincent Ibrahimovic, 14, i hans fotspår.

Medan Zlatan i nuläget lagt fotbollsskorna på hyllan på grund av sin knäskada, spelar sönerna vidare i samma klubb som sin pappa: AC Milan.

Men pressen är stor, likaså mamma Helenas oro.

Recept.se Nyhetsbrev

Sönerna Ibrahimovic stöttas av Helena och Zlatan efter flytten

Maximilian och Vincent tillhör fotbollsklubbens U17- respektive U15-lag. Och troligtvis kommer de att fortsätta klättra, fotboll verkar inte helt otippat vara deras stora passion i livet.

Annons

Men att vara Zlatans barn på fotbollsplan kan inte vara lätt. Många förväntar sig det bästa av det bästa. Och efter flytten från Hammarby till Milan har pressen blivit desto större.

Zlatan och Helena när de nyligen kollade tennis i Italien.

Men Helena är djupt engagerad i sina söners fotbollskarriär och finns alltid där som stöd. Dessutom har ju Maximilian och Vincent i princip den bästa proffshjälp de kan få av sin pappa.

I en ny video som Milan delat i sina officiella kanaler bryter Zlatan tystnaden om sönerna.

– De har stor press på sig precis som sin pappa. Ibland intalar jag mig själv att jag inte kan begå misstag. Men tvärtom, Ibra kan också missa. Om Ibra kan det så kan vem som helst göra det.

Zlatan om Maximilians och Vincents spelstil: "Det är orättvist"

Han påpekar också att Maximilian och Vincent är egna, och att de spelar på sitt sätt, inte så som han själv gör.

Annons

– Jag anser att alla har en egen identitet, en egen karaktär, en egen spelstil. Om någon skulle vara lik mig... Det är orättvist med sådana jämförelser, för det skulle bli jobbigt för den personen, säger han och fortsätter:

– Alla är unika, de spelar som de ska, som de har lärt sig och som de vill. De är inte som sin pappa. Man ska inte jämföra, för de är unga talanger och ska ha roligt. De måste må bra och trivas med det de gör.

Foto: TT

Annons