Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hemligheten helt dold för Björn Ulvaeus: ”Har alltid trott…”

19 apr, 2023, 10:34 

Björn Ulvaeus var helt ovetandes om beteendet i 48 år.

Annons

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid "Frida" Lyngstad kunde aldrig räkna med vilken framgångssaga det skulle bli när ABBA-äventyret begav sig.

Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

Gruppen klev upp på Eurovision-scenen i brittiska Brighton, framförde låten ”Waterloo”, blev älskat av en hel värld och fick en stjärnstatus som än i dag gör sig påmind.

Däremot var det inte alla som uppskattade gruppens framförande, något som Björn Ulvaeus var helt ovetandes om. Först 48 år senare insåg han att han hela tiden levt med en falsk bild.

Björn Ulvaeus avslöjar sanningen

När Björn gästade BBC 4 Radio-programmet ”Today” förra året möttes han av ett rejält chockavslöjande. I tv-programmet ”This Morning” väljer han nu att berätta om händelsen.

Annons

– När jag intervjuade den siste överlevande jurymedlemmen sade han att Storbritannien gav oss noll poäng. Jag har alltid trott de gav oss tolv poäng, säger Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus visste inte att Abba vunnit

Egentligen spelade det ingen roll och i dag är Abba självklara stjärnor i Storbritannien. Inom loppet av ett år har en miljon människor nu sett den virtuella föreställningen ”ABBA Voyage” i London.

Och Abba vann ju faktiskt Eurovision song contest 1974, något som Benny Andersson hade stenkoll på – och Björn mindre koll på.

– Benny höll koll på poängen och plötsligt ropade han ”oj, vi har vunnit”. Han var bättre på matematik än jag och hade räknat ut att ingen kunde komma ikapp oss. Det var så häftigt, säger Björn Ulvaeus.

Foto: TT

Annons