Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten i Melodifestivalen – som många missar

03 mar, 2022, 20:00 

Flera tittare har lagt märke till detaljen i Melodifestivalen!

Annons
MELLO 2022: Här är startordningen i semifinalen!Brand logo
MELLO 2022: Här är startordningen i semifinalen!

På lördag är det dags för semifinal i årets Melodifestivalen. Åtta bidrag kommer då tävla mot varandra i två olika omgångar. Genom en direktsänd lottning avgjordes vilka bidrag som möter varandra.

I omgång ett tävlar artisterna Tone Sekelius, Alvaro Estrella, Danne Stråhed och Anna Bergendahl. Och i den andra omgången tävlar THEOZ, Lisa Miskovsky, Lillasyster och Cazzi Opeia.

Det finns ingen tvekan om att det kommer bli riktigt spännande!

Hemligheten i Melodifestivalen – som många missar

Tone Sekelius låt "My way" är ett av de bidrag som fått mycket positiv uppmärksamhet under de senaste veckorna.

I en intervju med Aftonbladet berättar Tone om hennes hemliga tecken under uppträdandet, som hon kämpade för att få med.

Annons

– När jag sjunger ”Have you ever been afraid of showing your true colour” så kommer det ljus på mig, rosa och blått. Transflaggan är rosa, vit och blå, säger hon till tidningen.

Tone kom ut som trans för ett år sedan och ville ge en hyllning till trans- och HBTQ-gemenskapen i sitt nummer. Något som många fans och tittare har lagt märke till.

– Det är roligt när folk har fattat det, jag ville bara få in den lilla lilla saken och jag är jätteglad över att det inte gick obemärkt förbi, säger hon.

Tone Sekelius Melodifestivalen
Tone tävlar i semifinalen!

Tone fick näst högsta poäng från de äldre tittargrupperna

I intervjun med Aftonbladet berättar Tone även om hur glad, men chockad, hon blev över att hon fick näst högsta poäng av de äldsta tittargrupperna, 60–74 och 75 och äldre.

Annons

– Det kändes som ett så sjukt ögonblick när jag satt där i greenroom. För mig som individ, men också för trans-communityt, att få den backningen. Det kändes så bekräftande, säger hon.

– Jag kände att folk verkligen såg numret för vad det var och inte blandade in... vad ska jag säga... fördomar, åsikter. Det gav mig väldigt mycket hopp om framtiden.

Semifinalen sänds lördag 5 mars kl 20:00 på SVT1 och SVT Play.

Annons