Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Henrik Alsterdal tillrättavisad i sändning – gästen får nog: "Herregud..."

01 dec, 2023, 10:00 

Henrik Alsterdal blev tillrättavisad i sändning under senaste Efter Fem.

Annons

Henrik Alsterdal är en erfaren och uppskattad programledare. Men ingen är ofelbar – speciellt inte när man kör direktsändningar dag ut och dag in.

Ibland går det lite fel, som när Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall deltog i Efter Fem för att kommentera kronprinsessan Victorias besök i London.

Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Henrik Alsterdals miss i TV4 – gästen måste säga ifrån

En groda skuttade ur Henriks mun när Johan T skulle presenteras:

– Vi har med oss Johan T Larsson, chefredaktör på Svensk Damtidning...

Johan tog det hela på rätt sätt: med ett leende. Men han log och hytte skämtsamt med fingret mot TV4-profilen.

– Henrik! Inte Larsson! Lindwall, säger Johan T i klippet.

– Ja, herregud. Kallade jag dig för Larsson? Så många gånger som du varit med hos oss. Jag hade kanske också druckit en pint innan sändning. Aja baja, säger Henrik.

Annons

"Pinten" var en referens till pubbesöket som kronprinsessan och prins Daniel genomförde på torsdagen. Victoria och hennes kärlek fick själva hälla upp i stora sejdlar och såg ut att stortrivas.

– Det har varit otroligt intensivt. Det är ett besök som planerats under lång tid av det brittiska hovet och det svenska hovet. Planet är att stärka relationerna mellan hoven och vad är då bättre än att låta de unga kungligheterna, den blivande kungen och den blivande drottningen, få träffas och genomföra det här på plats i Storbritannien, säger Johan T om London-äventyret.

Johan T Lindwall i Efter Fem med Henrik Alsterdal
Johan T hytter skämtsamt med fingret.

– Det är unikt på så sätt att det är tronföljarna som möts. I vanliga fall är det statscheferna som träffas. Nu väljer man att låta den kommande generationen träffas och binda banden. Det är jättebra.

Anna Brolin ställer frågan vi alla tänkt på

Anna Brolin var nyfiken på vilken sorts relation prins William och hertiginnan Kate har med vårt kronprinsesspar. Johan T satt självfallet på svaren.

– Kate och William har varit i Sverige tidigare officiellt och även inofficiellt haft flera möten. Varje gång de är i Sverige så träffas de på Haga.

Annons