Henrik Schyffert och Nour El Refai – beskedet om relationen

Eero Hannukainen/TT

Henrik Schyffert och Nour El Refai tar en ny vändning i relationen – efter åtta år tillsammans.

Henrik Schyffert och Nour El Refai har varit ett par i över åtta år, och hösten 2019 fick de sonen Sami ihop. Men trots det har de under alla år som partners haft varsin bostad.

I en intervju med ETC för två år sedan berättade Nour om att hon inte såg någon anledning att flytta ihop, då hon bott i sin fastighet sedan hon var 18 år.

– Allt är skräddarsytt efter mig, varenda tallrik och bild på väggarna – det är mitt bo. Henrik har samma hos sig. Om vi älskar det här, varför ändra på det? Det är möjligt att vi känner annorlunda om två eller fem år, men just nu är det perfekt.

LÄS MER: Leif GW Persson utskälld för sitt beteende: "Sådan skam"

Schyfferts och El Refais nya beslut

Nu har det alltså gått den tid då Nour förutspådde att komikerparet kanske skulle känna annorlunda – och precis så blev det.

I deras gemensamma podcast "Nours poddelipodd. Och Henrik.", går de nu ut med en stor nyhet.

– Vi ska flytta ihop, det kan vi väl erkänna. Det är en stor grej, säger Schyffert.

Nour säger skämtsamt att "det går för fort för mig nu" och att "det är för läskigt". Men anledningen till beslutet är att de båda anser att det är för omständigt att konstant flytta mellan deras bostäder.

– När man är särbor så har folk trott att du bott med bebis och sedan bor jag med bebis men det har ju varit att vi bott tillsammans hela tiden fast i olika lådor, säger Schyffert.

LÄS MER: Henrik Schyffert arbetslös – berättar öppet om paniken

"De hade rätt"

Det som tar emot mest med flytten menar Nour och Henrik är att att folk hela tiden sagt att de kommer flytta ihop en dag – och att de hade rätt.

– Nu kommer de att säga ”vad var det vi sa?” Men de hade rätt, så är det. Det är för jobbigt att flytta mellan två platser. Det är inte heller så att vi flyttar ut på landet eller så, vi har bara flyttat mellan Traneberg och Vasastan en gång i veckan. Det är slitigt, säger Nour i podden.