Herman Lindqvist blir Svensk Damtidnings nya krönikör

Svensk Damtidning utvecklar sig ständigt för att ge er läsare det allra bästa från den kungliga världen. Nu värvar vi Herman Lindqvist som ny krönikör hos oss på Svensk Damtidning.

Herman Lindqvist har under en tid varit borta från de svenska medierna men har nu återvänt till rampljuset som krönikör till oss på Svensk Damtidning, där han varje vecka kommer att bidra med sina uppskattade historieskildringar i en personlig kunglig krönika.

– Det är otroligt glädjande att få hälsa Herman välkommen till Svensk Damtidning! Herman Lindqvist är en drömvärvning. Han besitter den absolut största historiska kunskapen om kungligheter i Sverige vilket bidrar med ytterligare tyngd till Svensk Damtidnings innehåll, säger chefredaktör Johan T Lindwall.

Herman Lindqvist och Johan T Lindwall.

Herman Lindqvist och Johan T Lindwall.

Herman Lindqvist:

– Jag har varit journalist och historieberättare i mer än femtio år, men har saknat en stor och bred plattform för kontinuerliga historiska och nutida kungliga samtal med läsarna. Nu har jag den i Svensk Damtidning, där jag varje vecka ska lyfta på locket till det magiska historieskrinet jag har tillgång till, säger Herman Lindqvist.

Herman är en uttalad rojalist och det var han som väckte liv i svenskarnas intresse för historia med sin bokserie Historien om Sverige 1992-2006 och med tv-serien Hermans historia.

Sedan han blev Herman med hela svenska folket har Herman Lindqvist hunnit skriva 61 böcker, och snart släpps nummer 62 där han kommer att föra oss genom ätten Bernadotte som i år firar 200 år på tronen. Han har även undervisat Kronprinsessan Victoria i Sveriges historia.

Foto Suvad Mrkonjic, IBL