Herman Lindqvist överraskar i Melodifestivalen 2021 – avslöjar mötet med Carola

herman lindqvist i melodifestivalen 2021 – avslöjar mötet med Carola

Svensk Damtidnings kungliga expert Herman Lindqvist gör entré i Melodifestivalen 2021! I en exklusiv intervju berättar han om sin medverkan och dessutom delar med sig av en okänd historia om schlagerdrottningen Carola Häggkvist.
Slå på ljud

Herman Lindqvist deltar i Melodifestivalen! Otroligt – men sant! I dag drag musiktävlingarna igång och Svensk Damtidnings krönikör är med i pausunderhållning. Sex lördagar i rad kommer Herman att ta med tv-tittarna på en resa in i Melodifestivalens historia.

Herman Lindqvist med i Melodifestivalen 2021

Till en början var han en aning tveksam till uppdraget eftersom han inte ville ställa upp om det skulle handla om att förlöjliga sig själv framför kameran. Men när han sedan fick läsa manuset, och gjorde några ändringar, kändes idén rolig.

Hur gick inspelningarna till?

– Jag går omkring och berättar historier och är Herman Lindqvist med den blå kavajen, som i "Herman historia". Vi har skapat ett källarvalv under Globen (fast egentligen ligger det i Gamla stan). Det liknar ett museum med föremål från Melodifestivalen. 20 år tillbaka. Där finns till exempel oljemålningar på Carola, Charlotte Perrelli och Loreen. Det ser ut precis som ett riktigt museum. Inspelningarna gjordes med lätt ton och glimten i ögat.

Hustrun Liliana om makens medverkan

Hustrun Liliana var också positiv till idén och paret Lindqvist brukar själva följa Melodifestivalen hemifrån tv-soffan i Warszawa.

– Det är inte min musik direkt – men jag tycker att det är roligt!

Är det någon händelse, eller låt, från Melodifestivalen som du minns lite extra?

– Ja, faktiskt en händelse med Carola. Henne lärde jag känna när hon bara var 15-16 år och var och spelade in musik i Tokyo. Jag var utrikeskorrespondent i Japan och jag minns att satt och pratade i en taxi.

Foto: TT