Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Herrey-brödernas trista besked efter alla år: "Tyvärr"

09 maj, 2024, 17:00 
Här är Herrey-brödernas beslut – efter 40 år.
Annons

De färgstarka Herrey-bröderna tog Sverige (och världen) med storm när de 1984 kammade hem både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med hiten Diggi-loo diggi-ley.

I år är det precis 40 år sedan den milstolpen – och det ska uppmärksammas stort.

Loreen bröt mot SVT:s stenhårda regel – kanalens svarBrand logo
Loreen bröt mot SVT:s stenhårda regel – kanalens svar

Bröderna Herreys comeback – efter 40 år

Ikväll, den 9 maj, är det dags för den andra semifinalen av Eurovision song contest. Men det är inte bara de tävlandena som laddat upp och prövat scenen nere i Malmö – bröderna Herrey är på plats!

Annons

40 år senare återvänder bröderna till Eurovision för att uppträda med en mellanakt, och de har putsat skorna:

– Känns fantastiskt roligt att för första gången sedan vi vann i Luxemburg för 40 år sedan få framföra Diggiloo Diggiley i Eurovision. Vi är laddade! För er som undrar kan jag avslöja att vi avslutar semifinal två. Vi har gjort första ljud och scenrep och jag lovar att jag ska försöka hålla mig på benen på det blanka golvet, skriver Per Herrey på sin Facebook-sida.

Snacka om comeback!

Herreys (Louis, Richard och Per Herrey) som vann Eurovision 1984 med låten "Diggi-Loo Diggi-Ley" uppträder under den andra generalrepetitionen inför den andra semifinalen i den 68:e upplagan av Eurovision Song Contest
Dansstegen såg ut att sitta på generalrepet!Jessica Gow/TT
Annons

Herrey-brödernas trista besked till fansen

Men allt kommer inte vara som det var där i Luxemburg 1984. Då hade de ju sällskap av Lotta Engberg och ex-maken Anders Engberg som körade, och var med och knep guld.

Lotta hade en viktig roll, och hon var med i den dokumentär SVT släppte nyligen om jubileet. Dessutom stod hon ju för en riktig överraskning i veckan när bröderna Herrey gästade Bingolotto.

Då kallade hon plötsligt upp Anders, som också var med och producerade Diggi-loo Diggy-ley på scen. Tillsammans körade de bakom bröderna, precis som de gjorde för 40 år sedan.

Annons

Det hela blev väldigt känslosamt:

– Fy vad kul. Jag börjar nästan gråta här, sa Per.

Kuppen hyllades stort av tittarna, som slungades tillbaka i tiden:

"Ohhh jag rös när lotta o Anders sprang upp på scen..magisk kväll" skrev en av många användare.

Men för de som hade önskat på en lika storslagen återförening på Eurovision-scenen under torsdagen, kommer ett trist besked från Per Herrey.

"Hoppas att ni även där har Lotta o Anders Engberg o köra er som i Bingolotto så att numret blir komplett" skriver en följare varpå han svarar:

"Tyvärr blir det inte så men det hade varit häftigt."

Foto: TT

Annons