Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Heta tipsen: De här kontona borde du följa på Instagram

20 apr, 2019, 15:00 
AvEmma Sanderberg
Med tanke på att det finns över 1 miljard olika konton på Instagram kan det kännas svårt att veta vilka man ska följa. Vi tipsar därför om några som kan inspirera lite extra!
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det kan ibland kännas som att de flesta som hänger på Instagram är under 40, men det är långt ifrån fallet. Det senaste året har antalet användare ökat allra mest bland de som är äldre än 65. Ifall man precis skaffat Instagram och vill ha tips på konton att följa är den här listan perfekt!

Kungliga Instagramkonton

Först och främst finns det ett flertal kungligheter runt om i världen som uppdaterar Instagram kontinuerligt och gör det lättare för oss att se vad de gör i vardagen. I Sverige har kungahuset ett officiellt konto som fokuserar mestadels på kungen, drottningen och kronprinsessparet. Dessutom har både prinsparet och prinsessan Madeleine personliga konton. Många europeiska kungligheter i till exempel Grekland, Spanien och Storbritannien har också konton på Instagram. Så är du kungligt intresserad är det bara att börja följa dem!

Tycker man om slott finns det ett konto som delar bilder på vackra slott världen över. Njut av bilderna och passa på att hitta ett framtida resmål kanske?

Annons

Många av kungahusets vänner har öppna konton på Instagram. En av dem är Andrea Brodin som är barndomsvän till kronprinsessan Victoria. Hon lever tillsammans med Cedric Notz som var Chris bestman på hans och prinsessan Madeleines bröllop. Andrea arbetar med inredning och delar med sig av allt möjligt från hennes vardag, så som inredning, mat, kläder och familjebilder.

Caroline Nilsson (före detta Kreuger) är en annan nära vän till kronprinsessan. Hon har ett konto där hon visar upp sina smycken, som kronprinsessan är en flitig användare av.

Annons

Prinsessan Madeleines nära vän Lovisa de Geer är reseexpert och skriver barnböcker. På Instagram delar hon med sig av sin vardag med sina barn.

Christina Saliba är prins Carl Philips och prinsessan Sofias pr-person och vän. 

Annons

William Värnild är Sofias make-upartist och vän.

Inredningskonton på Instagram

Inredningskonton finns det gott om på Instagram och det är ett perfekt sätt att hitta inspiration till hemmet. En av dem är Onekingslane, som visar upp heminredning med en brittisk touch som passar utmärkt även i svenska hem, speciellt på lantstället.  

Annons

Ett annat konto som delar med sig av inredningstips är myscandinavianhome. Kontot delar bilder med fokus på typisk skandinavisk stil med mycket ljusa färger och klassiska möbler och inredningsdetaljer.

Om du är ute efter en lite mer lyxigare inredning finns det mycket inspiration att hämta från kontot ourluxuryhome!

Annons

 

Matkonton på Instagram

Har du tröttnat på att laga mat? Är det svårt att komma på vad du ska äta ikväll? Det finns hur många matkonton som helst på Instagram. På kit_mat finns det massvis med roliga mat och bakrecept. Varje inlägg innehåller en video där man får se en snabbversion av hur maträtten går till att laga.

Kontot Ellematovin delar med sig av både lyxiga och vardagliga recept och passar perfekt när man saknar inspiration i köket.

Annons

Modekonton på Instagram

Modetips kan man aldrig få nog av och Venswifestyle visar mode för kvinnor över 50.

Ett annat konto som också fokuserar på mode för kvinnor över 50 är spanska codigopilar.

Annons

 

Läs mer:

Foto: TT

Annons