H&M miljardärens drömbygge tillsammans med Thorsten Flincks dotter

H&M miljardärens drömbygge tillsammans med Thorsten Flincks dotter

H&M arvtagaren Nils Tham köpte 2016 en fastighet för 55 miljoner kronor i Stockholms skärgård. Nu totalrenoverar han och gravida flickvännen Félice Jankell sitt sommarparadis.

Nils Tham är son till en av storägarna i H&M, Lottie Tham. Nils Tham är 34 år, bor på Östermalm och var tidigare gift med konstnären Clara Hallenkreutz. Paret skiljde sig i början av 2018 efter tre år som gifta och enligt äktenskapsförordet fick Clara ingen del av miljardförmögenheten.

Efter skilsmässan träffade Nils Tham skådespelerskan Félice Jankell, 27, som är dotter till journalisten Annika Jankell och skandalomsusade skådespelaren Thorsten Flinck. Félice debuterade som skådespelare 2005 i ”Percy, Buffalo och jag”, var med i julkalendern på SVT 2017 och har även haft en roll i populära tv-deckaren ”Morden i Sandhamn”.

Felice Jankell är dotter till journalisten Annika Jankell och skådespelaren Thorsten Flinck.

Felice Jankell är dotter till journalisten Annika Jankell och skådespelaren Thorsten Flinck.

Nils Tham och Félice Jankell ska ha umgåtts sedan slutet av 2018 och gjorde sin officiella debut tillsammans på Childhoods 20-års jubileum i februari i år. I mitten av juni släppte paret nyheten att deras första gemensamma barn kommer att födas i november. Och vad passar bättre än att renovera upp sitt skärgårdshus när det är barn på väg?

Fastigheten som Nils köpte 2016 har både pool, poolhus och egen strand. Efter köpet har Nils renoverat och byggt till huvudbyggnaden, som nu är 305 kvadratmeter. Han har också byggt ett nytt gästhus och förvandlat en gammal förrådsbyggnad till en festlada.

Villan före ombyggnationen.

Villan före ombyggnationen.

Kommunen gav dispens för tillbyggnaden

Nu väntar ännu mer renovering. Fasaden ska målas om i en varmvit kulör, taket ska lyftas till full takhöjd på våning två och det ska in ett stort antal nya fönster på övervåningen. På entréplanet ska det bland annat finnas en salong och en stor inglasad vinterträdgård.

Nils har även begärt att få förlänga utomhuspoolen med några meter, vilket kommunen godkände. Enligt beslutet får han dock inte fylla poolen med grundvatten, utan fyllning och tömning ska göras med tankbil. Tomten ligger på strandskyddat område, men kommunen beslutade att ge Tham dispens för de tillbyggnader han vill göra, bland annat vid poolområdet.

Arkitektens bild av Nils Thams fastighet med inglasad vinterträdgård efter ombyggnad.

Arkitektens bild av Nils Thams fastighet med inglasad vinterträdgård efter ombyggnad.

Det nya boendet blir verkligen perfekt för den nyblivna familjen! Nästa år lär vi se paret strosa omkring med barnvagnen i skärgården och njuta vid strandkanten. Med det nya gästhuset kanske även familjen kommer på besök, bland annat då Thorsten Flinck.

 

Foto TT och Bygglovshandling