Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hollywoodstjärnan utskälld efter förlossningen: "Skaffa inte barn efter 40"

12 apr, 2023, 20:00 
Hollywoodstjärnan Hilary Swank har fått krik efter att ha fött tvillingar vid 48 års ålder.
Annons

Hilary Swank, 48, är en av sin generations mest prisade och aktade skådespelare. Två Oscarsstatyetter har hon: en för Clint Eastwoods boxningsdrama Million Dollar Baby och en för Boys Don't Cry.

I höstas berättade Hilary att hon och maken Philip Schneider skulle bli föräldrar till tvillingar. Först via Instagram och sedan i tv-programmet Live with Kelly and Ryan.

– Det är en sån välsignelse. Det är ett totalt mirakel. Det är otroligt, sa hon då.

6 sevärda svenska serier och filmer på NetflixBrand logo
6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix

Hilary Swank mamma vid 48 – får nu kritik

I påskhelgen kom miraklen. Hilary meddelade ankomsten med en bild där hon stod med barnen, en flicka och en pojke, framför en solnedgång.

“Det var inte lätt. Men det var värt det”, skriver Hilary i inlägget.

En glädjens stund för Hilary – som säkert inte anade att hennes beslut att skaffa barn skulle leda till en attack i världens största dagstidning. Men just detta inträffade.

Annons

Skribenten Lucy Cavendish ägnar en kolumn i brittiska Daily Mail till att fördöma Hilarys beslut att bli mamma vid 48 års ålder.

"Vad man inte ser i de glada familjefotona är priset som hennes kropp och psyke fått betala med en graviditet och kraven som en nyfödd ställer på dig. Och det man heller inte ser är åren som väntar, när mamman blir medelålders – och naturen tycker att hon borde ge upp – men då hon i det här fallet måste hantera en tonåring", skriver Lucy.

"Ingen över 40 borde skaffa barn"

Lucy fick sin dotter Ottoline, hennes fjärde barn, när hon var 40, och menar att åldern gjorde henne till en sämre förälder.

"När det gäller att sköta uppfostran och sätta gränser, så är jag så utmattad efter 25 år, att jag har gett upp. Jag har helt enkelt inte orken", skriver Lucy.

"Ingen kvinna över 40 borde skaffa barn."

Lucy har fått mothugg från sin namne Lucy Baker, en influencer som fick barn vid 42 års ålder och som blev upprörd av att läsa texten i Daily Mail.

– Jag är i toppform. Jag har energi, och jag har en starkare självkänsla nu, säger Lucy i tv-programmet Good Morning Britain.

Annons