Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hon är Jimmie Åkessons nya flickvän – då träffades de!

27 aug, 2022, 12:45 
AvSimon Holm Stålhand

Partiledaren, Jimmie Åkesson har hittat en ny flickvän.

Annons
5 saker du inte visste om Magdalena AnderssonBrand logo
5 saker du inte visste om Magdalena Andersson

Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, 43, är fullt upptagen med årets valarbete vilket betyder långa dagar och många platser att besöka för att samla så många röster som möjligt till riksdagsvalet som avgörs 11 september.

Ett tidskrävande och energikrävande jobb, minst sagt. Det gjorde förmodligen inte saken bättre av att Jimmie Åkesson skiljde sig från sin dåvarande fru, Louise Erixon, 33, för två år sedan.

I våras öppnade han upp med att han känner sig ensam.

– Jag insåg precis innan jul att jag stått och lagat mat i två dagar, köttbullar och revben, egen korv gjorde jag, men vem ska äta all den här maten för det är inte så lätt att bjuda hem folk under julen. Alla har ju planerat sitt redan. Så jag fick äta ganska mycket i julas, har han sagt tidigare.

Men nu har Jimmie hittat kärleken igen. I en intervju med programledaren Lotta Bromé, som sänds i Mix Megapol berättade han vidare och svarar bland annat om han är singel:

Annons

– Nej, säger Åkesson.

Är du kär?, undrar Bromé.

– Ja.

Du har fått ordning på kärlekslivet?

– Ja, det tycker jag.

Nu avslöjar Jimmie Åkesson vem den hemliga flickvännen är.

Hon är Jimmie Åkessons nya flickvän

I en intervju med Expressen avslöjar han allt.

Enligt Jimmie Åkesson träffades de efter årsskiftet och kärleken har sedan vuxit fram under en längre tid.

– Det är viktigt för mig att träffa någon utanför politiken för att kunna koppla bort jobbet några stunder under veckan, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Men vem är denna hemliga kvinna?

Jo, det är Matilda Kärnerup, 27. Hon växte upp i Sölvesborg och gick naturvetenskaplig linje på Furulundsskolan, där även Jimmie Åkesson studerade. Hon gick dock där 16 år efter honom. Nu bor hon i Karlshamn, cirka tre mil från Sölvesborg.

– Matilda är en industriarbetare och licensierad kostrådgivare som håller på att ta flygcertifikat. För mig är det helt klart ett vinnande koncept, säger Jimmie Åkesson.

Något det nyblivna paret även delar är passionen för fotbollslaget, Mjällby AIF.

Annons