Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hustrun Åsa bekräftar – beslutet med Per Gessle efter 40 år tillsammans

10 jul, 2024, 11:00 
Åsa Gessle om uppgörelsen med maken Per Gessle – efter 40 år tillsammans.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Nu råder det sommartider. Då är det förmodligen många som tänker på Per Gessle, kanske sjunger låtrader som ”Sommartider, hej hej” eller ”Jag går och fiskar (Oh, oh, oh)”.

Gyllene tider har en låtskatt som är få förunnat, en låtskatt som flera decennium senare fortfarande spelas om somrarna och får folk att både dansa loss och sjunga i kör.

Per Gessle är en av Sveriges mest framgångsrika artister och med sina oförglömliga hits har han sett till att bli ekonomiskt oberoende på kuppen.

Annons
Per Gessle
Per Gessle tycker det är kanon att stå på scen och älskar att underhålla publiken.Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Så träffades Åsa och Per Gessle

Gyllene tider-artisten har figurerat i rampljuset hela sitt vuxna liv. Hustrun Åsa Gessle har dock valt att hålla en betydligt lägre profil och håller sig mer än gärna bakom kulisserna.

Men det spelar ingen roll. Per och Åsa har trots sina olikheter varit tillsammans i 40 år. I en intervju med Femina berättar Åsa om hur de träffades på krogen i Halmstad, efter att hon strax innan flyttat från Trelleborg för att starta en klädbutik i den halländska staden.

Annons

– Jag tyckte det var svårt att komma in i Halmstad och var mycket i Trelleborg, killen och jag gled isär och separerade. Men så senare var jag ute med min bror en kväll i Halmstad och träffade ett gäng där en i gänget var Per…, säger Åsa till Femina.

Åsa Gessle: ”Lever olika liv”

Åsa bekräftar att hon och Per lever helt olika liv. Hon är mer för inredning och design. Därför är det kanon att hon jobbar som kreativ chef över ombyggnationer” på Hotel Tylösand, som delvis ägs av maken Per Gessle.

Annons

De har mycket att göra på varsitt håll – och det tycks inte spela någon roll att de lever lite olika liv. Det är en 40 år lång relation ett tydligt kvitto på.

– Per och jag har varsin värld. Han har musikvärlden och jag har detta som mitt. Att vi har mycket att göra båda två är roligt eftersom vi alltid har saker att berätta om och diskutera när vi ses mot om man hade suttit i knäet på varandra hela tiden, säger Åsa Gessle.

Åsa Gessle och Per Gessle
Åsa Gessle lever ett härligt liv med Per Gessle.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons