Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hustrun bryter tystnaden om Lasse Berghagens hälsa – efter läkarnas besked

28 aug, 2023, 11:33 

Lasse Berghagen har drabbats av blodförgiftning.

Annons

I söndags berättade Lasse Berghagen för Aftonbladet att han blivit inlagd på sjukhus, efter att ha drabbats av bröstsmärtor. Strax innan hade han behövt ställa in sin medverkan på Cornelisdagen 2023.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

– Jag är lite krasslig just nu och jag åkte in på sjukan för någon vecka sedan eftersom jag fick ont i bröstet. Men det var ingen hjärtinfarkt, det var kranskärlen i hjärtat som var störda. Men nu har de tagit hand om mig här och det har gått bra, sa Lasse till tidningen.

– Nu får jag penicillin och sedan har de en överblick på mig med EKG och sådant. Så jag får lösa korsord och läsa böcker och ta det lugnt. Men de tar verkligen väl hand om mig och rent psykiskt mår jag jättebra. Jag har inte heller någon värk någonstans. Så jag är glad.

Annons
Lasse Berghagen
Lasse Berghagen är inlagd på sjukhus.

Eva Berghagen om läkarnas besked

Lasse Berghagen fick även ställa in ytterligare en medverkan och har nu inget inplanerat. Hans hustru Eva Berghagen, som även är den folkkäre artistens PR-kontakt, berättar även att han är fortsatt inlagd på sjukhuset.

– Han är på bättringsvägen men ligger fortfarande på sjukhus. Han hade blodförgiftning, då har man ju en bakterie i kroppen, säger hon till TT och fortsätter:

– Det kan vara hjärtat också, den här bakterien kan sätta sig på olika saker. De tar prover och han får medicin.

Eva Berghagen och Lasse Berghagen
Eva Berghagen berättar för TT att Lasse Berghagen drabbats av blodförgiftning.

Foto: TT

Annons