Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hustrun Ulrika avslöjar Janne Anderssons lögn: "En chock"

28 mar, 2023, 19:00 
Janne Andersson, Ulrika Andersson
Ulrika Andersson minns något helt annat!
Annons

Efter landskampen mellan Sverige och Azerbajdzjan hamnade Janne Andersson i storbråk med Viaplay-experten Bojan Djordjic.

Janne Andersson, 60, är förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll, och när han intervjuades i sändning blev han mycket upprörd och hans uttalanden har påverkat Djordjic mycket.

Zlatans ord om sonen: ”Han ville skada mig”Brand logo
Zlatans ord om sonen: ”Han ville skada mig”

– Det blev stopp i mitt huvud. Alla som känner mig vet att jag hatar all form av rasism. Jag ber väldigt mycket om ursäkt om han tolkat det så, men sån är inte jag, säger Janne Andersson under en presskonferens.

Bojan Djordjic säger att händelsen kommer finnas med honom länge. Viaplay skriver att ”Andersson gick till hårt personangrepp”:

– Jag kan förlåta men inte glömma. Vi har alla något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb, konstaterar Djordjic.

Annons

Janne Anderssons situation med frun - har olika versioner

En person som betyder väldigt mycket för Janne är hans livskamrat Ulrica Andersson. Hennes support har varit ovärderligt genom åren.

– Ulrika är oerhört viktig för Janne Andersson. Hon är ett evigt bollplank även om hon inte märks så mycket utåt. Janne refererar då och då till henne och då förstår man hur mycket han använder henne som rådgivare. Vem vet vem Janne skulle vara utan henne, säger mångårig fotbollsreporter Sebastian Mattsson till Svensk Damtidning.

Janne Andersson, Ulrica Andersson
Janne och Ulrika Andersson Premiären av Peter Pan – Går åt helvete! på Cirkus i Stockholm 20230119Foto: Karin Törnblom / TT / 2377

När Janne intervjuas av lokaltidningen Hallandsposten minns han tillbaka till 80-talet, då frun Ulrica för första gången fick se sin kärlek leverera på plan.

– Jag kommer ihåg när Ulrika skulle se mig spela första gången. Det var våren -86 och seriepremiär mot Centern på Sannarp. Lennart Ljung var tränare och sa till mig att ta det lugnt eftersom han visste att jag var lättprovocerad. Ulrika är inte lika bra på att hålla tider som jag så när hon kom cyklande efter en kvart fick hon se mig lomma av planen med rött kort. Fast då hade jag också hunnit göra segermålet, 1-0, minns Janne.

När Ulrika får frågan hur minnesvärda dagen gick till har hon haft en helt annan upplevelse. Hon hamnade i chock när hon såg sin partners starka reaktion på fotbollsplanen.

– Jag cyklade inte utan gick. Och någon kvart försenad var jag inte utan kanske fem, tio minuter. Och lommade?! Det första jag fick se när jag kom fram var Alet-ledare som lyfte en vansinnig Janne av planen. Jag hade aldrig sett den sidan av honom tidigare, så det blev en liten chock. Men sedan blev man ju van...

Foto: TT

Annons