Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hustruns tuffa besked till Janne Andersson: "Det är dags"

21 jun, 2023, 14:00 
Janne Anderssons fru Ulrika håller med om kritiken. Nu säger hon sanningen.
Annons

Janne Andersson är en hårt ansatt man. Efter 0-2-förlusten mot Österrike känns Sveriges EM-dröm allt mer avlägsen – och många ropar nu efter förbundskaptenens avgång.

Så långt vill hustrun Ulrika Anderssons självfallet inte gå, men hon håller nog med kritiken till viss del. Hon har tidigare varit inne på att det finns en aspekt av Jannes coachningsstil som hon verkligen inte uppskattar: hans sena byten.

Zlatans ord om sonen: ”Han ville skada mig”Brand logo
Zlatans ord om sonen: ”Han ville skada mig”

Hustrun riktar kritik mot Janne Andersson

Ulrika Andersson, fru till Janne Andersson

Ulrika tycker nämligen att Janne borde vara mycket mer proaktiv på den fronten. Mot Österrike gjorde han de flesta av sina byten efter minut 76 – efter att Sverige blivit utspelade av motståndarlaget i större delen av matchen.

Annons

Det lär inte Ulrika gillat.

– Jag är snabbtänkare, Janne är långsamtänkare. Då blir det lite kollision ibland. Det är därför du byter så sent. För du tar så lång tid på dig att komma på att du ska byta. Det har jag tjatat om i trettio år. Du börjar tänka på byten i minut femtio och sen går det tjugo till och då är det för sent, säger Ulrika i ett klipp som Aftonbladet publicerat.

– När det börjar gå förbi minut sjuttio och det inte hänt nåt, då är det dags.

"Hon har alltid sagt det"

Det här är en kritik som känns igen, minst sagt. Och Janne har själv vittnat om att det är ofta just bytena som tas upp när Ulrika skäller på honom.

– Min hustru, Ulrika, hon säger alltid att jag byter för sent, har han sagt tidigare.

– Grundinställning är att man tar ut en startelva, sedan ska den få chansen att prestera. Jag är inte mycket för att göra jättetidiga byten.

Ulrika och Janne har varit ett par i snart fyrtio år. Hon har alltså följt förbundskaptenen under hela hans karriär.

– Ja, visst är det en konstig resa för i grunden är han samma ”skitunge” som jag föll för. Men jag tror att Janne har lyckats för att han är – Janne. Han har alltid varit sig själv och aldrig tummat på sina värderingar. Han är enormt noggrann och har under årens lopp utvecklats enormt, där han använt sin energi på rätt sätt, har Ulrika sagt till Hallandsposten.

Annons