Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

I chock efter upptäckten – bilderna på Björn Borgs son sprids nu i utlandet

06 apr, 2023, 07:00 

Nu uppmärksammas Björn Borg och sonen Leo utomlands.

Annons

Björn Borg kom som en frisk fläkt och dominerade stora delar av 70-talet. Hans sätt att bemästra racket, träffa bollen och pricksäkert placera den på en förödande plats för motståndaren gjorde honom världskänd.

Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Än i dag pratas det om tennislegendaren Björn Borg. För fem år sedan gjordes en långfilm om det forna tennisproffset, vilket vittnade om att hans stjärnglans fortfarande lyste starkt.

I dag lever han ett liv som inte kantas av ständigt svettiga pannband, men tennisen har han aldrig riktigt lämnat bakom sig och än i dag besöker han tennisbanor runt om i världen.

Annons
Patricia Borg, Björn Borg och Leo Borg
Björn och Patricia Borg är på plats för att bevittna sonen Leo spela tennis.

Björn och Patricia Borgs stöd

Det kanske inte är speciellt konstigt. Faiblessen för tennis har förts vidare till sonen Leo Borg, som likt sin far visat att han kan bemästra ett rack som är få förunnat.

Tillsammans med hustrun Patricia Borg kastar Björn sig gärna ut i världen för att bevittna sonens tennisäventyr och Leos jakten på en topp 50-placering.

Leo Borg
Leo Borg gör sig redo för att slå bollen.

Leo Borgs insikt: ”Kan skapa mycket press”

Samtidigt finns det utmaningar med att ha en så talangfull far. Leo Borg har tidigare berättat att det finns en slags press att hela tiden behöva jämföras med pappa Björn.

Annons

– Alla vet om det på tennis­planen. Jag brukar inte tänka på det, men ibland vill man inte att folk ska veta. Alla tror på en och det kan skapa mycket press, har Leo sagt till Svenska Dagbladet.

Björn Borg
Björn Borg.

Upptäckten utomlands: ”Väldigt lik”

Och det är inte så konstigt. Sportens 70-tal handlade mycket om Björn Borg. Han tog sex segrar i Franska öppna och vann Wimbledon fem år i rad, något som ingen vid tillfället lyckats med.

Men att dela intresset för tennis är inte det enda som gör Leo och Björn lika. Nu har norska Se och Hör uppmärksammat att de även är väldigt lika till det yttre.

– Vår unge vän anses vara väldigt lik sin far, skriver tidningen.

Foto: TT

Annons