Ica tvingades ändra allt – för nya Ica-Stig-skådespelaren

bjrön kjellman suzanne reuter

Ica
Det har skett stora förändringar i tv-världen, när Ica-Stig fått sällskap av Ica-Stina.
Slå på ljud

Allt började med Hans Mosessons insats som Ica-Stig, där han under 13 år porträtterade den mjuka och välvilliga Ica-handlaren som kom att bli en kultfigur i de svenska stugorna. När han var klar med rollen tog Loa Falkman över, och det blev sex år tillsammans med ”nya” Ica-Stig, men lika omtyckt var han.

När det i slutet av förra året stod klart att Loa snart hade gjort sin sista reklamfilm var det många som ville att det skulle bli en kvinna som tog över rollen den här gången, och hos bettingsajterna var det många som lade sin röst på Suzanne Reuter.

Ett tag trodde alla som ville att det skulle bli Suzanne att de hade haft fel, det var ju Björn Kjellman som tog över och inte en kvinnlig skådespelare. Men då slängde Ica-reklamen in en joker. Ica-Stig hade en syster hela tiden, och de ska nu driva butiken tillsammans!

Så var Ica-Stina född. Teamet bakom reklamfilmsserien var tvungna att hitta på en helt ny karaktär, och namnvalet kändes kanske självklart. Stina är förmodligen det kvinnonamn som är mest lik Stig, men faktum är att de båda namnen inte är besläktade på något sätt.

Stina är en förkortning av namnet Kristin, ett namn med bibliskt ursprung, medan Stig har sitt ursprung i fornnordiskan.

Inte första gången Björn Kjellman spelar Hans Mosessons karaktär

Inför avslöjandet av de nya Ica-skådespelarna var det många som ville veta, vem tror Hans Mosesson kommer bli nästa Ica-Stig. Han ville inte avslöja sin åsikt, men nämnde att om Björn Kjellman tog över så vore det inte första gången.

– Han har följt mig lite i fotspåren. Han spelade den yngre versionen av min karaktär i en tv-film som hette ”Sommarens tolv månader”, som var en ganska speciell och intressant film som Richard Hobert gjorde -88.