Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilska efter bilderna på Pernilla Wiberg i SVT: ”Sämsta som visats”

05 feb, 2024, 16:03 
SVT skrotar programmet Mästarkvalet med Pernilla Wiberg.
Annons

Mästarnas mästare” har kickat igång sin 16:e säsong. I sedvanlig ordning är det programledaren Micke Leijnegard som rattar skutan, berättar för deltagarna vilka regler som gäller och ser till så att dessa följs.

5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

I år har man dessutom lyckats göra en viktig förändring och sett till så att deltagarna är på plats samtidigt, vilket inte har varit fallet de senaste säsongerna, berättar Micke för Svensk Dam.

– De tre första åren hade vi ju alla på plats samtidigt, sen fjärde året gick vi över till att köra två grupper för att det var så svårt att få vissa med småbarn att vara borta en hel månad, säger han.

Annons
Micke Leijnegard
Micke Leijnegard älskar att vara programledare för Mästarnas mästare.Janne Danielsson JAD

SVT skrotar Mästarkvalet

Det är inte den enda förändringen som SVT gjort. Inför årets säsong har man skrotat extraprogrammet Mästarkvalet, där de utslagna deltagarna i Mästarnas mästare fick en chans att ta sig tillbaka in i tävlingen.

Beslutet får Aftonbladet ständige Mästarnas mästare-tyckare Kristoffer Bergström att jubla. Han tycker att Mästarkvalet var ett sällsynt dåligt program och välkomnar att det inte längre finns kvar.

”Jo, det har funnits fler dåliga program på SVT genom åren. ”Kärlekskoden”. ”Paw Patrol”. Sommarpratarna. Men jag korar gärna Mästarkvalet till det sämsta som visats av public service på 2000-talet”, skriver han i en krönika.

Annons

”Fumligt och ospännande”

Kristoffer Bergström förklarar också varför han avskydde Mästarkvalet så mycket.

”Jag får betalt för att recensera ”Mästarnas mästare”, men inga extra femhundringar förmådde mig att se alla kvartarna med Pernilla Wiberg som domare”.

”Det var otajt klippt, svagt musiksatt, fumligt och ospännande. Femton minuter kändes som femhundra. Därtill var premissen felaktig: den som åkte ut tidigt var uppenbart för dålig och förtjänade inte en räddningsplanka för att hen kastade tre ärtpåsar i ett hål”.

Pernilla Wiberg
Pernilla Wibergs Mästarkvalet är inte längre en del av Mästarnas mästare.Karin Törnblom/TT

Foto: TT/SVT

Annons