Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Ilska efter Carina Bergs behandling av Kristian Luuk – skedde mitt på scen

16 feb, 2024, 23:00 
Carina Berg och Kristian Luuk får kritik för beteendet på scen.
Annons
Mellobossen: Så ändras Melodifestivalen 2024Brand logo
Mellobossen: Så ändras Melodifestivalen 2024

Kristian Luuk kan titulera sig som en av Sveriges mest erfarna programledare. Han har satt ribban så högt att till och med ex-frun Carina Berg kan stå på bästa sändningstid och skämta om honom utan att skämmas.

Luuk var som som bekant programledare för Melodifestivalen 2007 och 2008, en roll som hans ex-fru nu har, och succén var så pass att han förra veckan gästade programmet och i samma veva valdes in i programmets Hall of Fame.

När Luuk rattade musiktävlingen så hade han Björn Gustafsson som sidekick, där komikern bland annat framförde en kärlekssång till Carina Berg. Nu när hon 16 år senare själv är programledare har man fortsatt att dra referenser till det omtalade numret, vilket fått många krönikörer att reagera.

Annons
Carina Berg och Kristian Luuk
Carina Berg och Kristian Luuk på samma scen i Melodifestivalen 2024.Björn Larsson Rosvall/TT

Kritiken mot Melodifestivalen

Vissa hävdar att SVT tappat kontakten med sina yngre tittare, att många som i dag kollar på Melodifestivalen inte ens var födda när Björn Gustafsson rev av sin skämtsamma kärlekssång.

”Ja, 2008 års upplaga var härlig, men den magin fångar ni inte igen, så släpp det nu och gå vidare. En stor del av era tittare var inte ens födda för 16 år sedan och undrar vad som händer”, skriver Aftonbladets Karolina Fjellborg.

”Samma skämt är sällan roligt två gånger. Trots det verkar vi få dras med Björn Gustafssons obesvarade kärlek till Carina Berg genom hela Mello 2024”, skriver Expressens Maria Brander.

Annons

Ilskan: ”Sina barns far?”

Nu kommer ytterligare kritik. Den här gången från den erfarna krönikören Cecilia Hagen, som egentligen bara tittar på Melodifestivalen för att kunna diskutera programmet med sitt barnbarn.

Hon inleder med att skriva några meningar om att semlor egentligen heter fettisdagsbullar och undrar hur en tidning kan kora ett konditori till bästa i stan, med en annan tidning inte ens har med detta konditor i topp tio.

Cecilia frågar sig sedan om juryn må vara jävig. Utifrån den frågeställningen börjar hon sedan skriva om Melodifestivalen och tar upp den händelse som utspelade sig på scen förra helgen, när Kristian Luuk valdes in i Hall of Fame.

Annons

”Vad jäv har med saken att göra? Tja, ska man dela ut priser till sin exmake, sina barns far? Var det bara jag som tyckte att det kändes knepigt? Hur duktig Carina Berg än tycker att Kristian Luuk alltid varit?”, skriver Cecilia Hagen.

Carina Berg
Ska Carina Berg verkligen dela ut priser till sitt barns pappa, frågar sig krönikören Cecilia Hagen.Björn Larsson Rosvall/TT

Foto: TT

Annons