Ilska efter händelsen i TV4 – Jenny Strömstedt anklagas efter partiledardebatten

Jenny Strömstedt partiledardebatt TV4

Jenny Strömstedt och Ann Tiberg programledde TV4:s stora partiledardebatt – Magdalena Anderssons första. Men en del tv-tittare är inte helt nöjda med tv-sändningen.

Måndagen den 7 februari för det äntligen dags för våra partiledare att drabba samman i valårets första tv-sända debatt. Programledare för kvällen var Jenny Strömstedt och Ann Tiberg och ämnena som blev debattens huvudspår handlade om miljö och brottslighet.

Jenny Strömstedt programledare för partiledardebatten i TV4

Men efter debatten reagerade många tv-tittarna på den hetsiga stämningen i studion. TV4 hade en 30 sekunders policy som uppmanade till korta svar från respektive partiledare men irriterade tv-tittare menar att det hade varit bättre om de resterande mikrofonerna stängdes av så personen i fokus fick prata till punkt.

"Sämsta partiledardebatt jag sett. Programledarna måste styra upp", skriver en tittare på TV4:s Facebooksida

"Så dåligt upplägg. Rörigt", tycker en annan.

"Låt dem få prata till punkt", menar en tredje.

"Bäst vore om alla mikrofoner stängs av förutom för den som har ordet. Då skulle vi slippa allt käbbel", låter det från en fjärde tittare.

Men Jenny Strömstedt och Ann Tiberg lovordas också. "Alltid lika briljanta", "Blir lyckat med just Er" och "Bäst är ni" är kommentarer som fyller Jenny Strömstedt Instagramflöde så här dagen efter debatten.

Foto: TT, TV4