Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilska mot Barncancergalan - Ebba Busch hånad inför alla

27 sep, 2022, 07:00 
Simon Holm Stålhand

"Ebba Busch" äntrade scenen.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Under måndagskvällen var det dags för Barncancergalan – det svenska humorpriset som sändes på Kanal 5. Galan leddes av mediepersonligheten, Carina Berg och komikern Anders "Ankan" Johansson. Galan fokuserar på att samla in pengar till Barncancerfonden, och samtidigt dela ut priser till Sveriges komiker.

Men under programmet presenterades en oväntad gäst i sammanhanget.

Kristdemokraternas partiledare, Ebba Busch.

– Nu ska vi dela ut pris till ”Årets komedi” och här för att göra det är en person som blev portad från Elle-galan. Men vi stänger inga dörrar. Här är Ebba Busch, sa Carina Berg i programmet.

Men det var inte Ebba Busch som klev ut på scenen. I stället dök komikern Louise Nordahl, 29, upp i en blå kostym och blond peruk, utklädd till Ebba Busch.

– Vi är många lyckliga vinnare här i kväll och till alla oss vill jag säga, vi förtjänar det. Men här finns också en hel del förlorare och till er vill jag säga, det gör ni också. Så, hur blir man då en lycklig vinnare? Det är enkelt. Man jobbar hårt, man håller det man lovar och man visar respekt för sina motståndare, sa "Ebba Busch".

Annons

– Just kidding! I know, inte bara fabulous but also comedy genious. Nomineringsjuryn hallå?

Barncancergalan får kritik för sketchen

Sketchen fortsatte med att komikern, Louise Nordahl gav tips på hur man blir en lycklig vinnare. Då hade hon gjort om Carolas superhit, Tommy tycker om mig. Istället för Tommy, sjöng hon om Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson.

– Nej skämt åsido, jag ska vara lite allvarlig nu. Jag tänker dela med mig av mitt segervapen. Jag ska avslöja knepet. För att citera min stora förebild Carola: Jimmie tycker om mig och jag vet att det är sant, a-a-ant.

Komikern Louise Nordahl utklädd till Ebba Busch
Komikern Louise Nordahl utklädd till Ebba Busch.

Sketchen gick inte hem i alla stugor. På Twitter valde flera personer att vädra sitt missnöje mot galans drag.

"Där skänktes det inga pengar till barncancergalan. Att blanda in politik på det sättet skrämmer mig. Får hjälpa barn med cancer på annat sätt. Mobbingen av Ebba är hemsk, vi skulle behöva en insamling mot mobbing och dess offer också", skrev en användare.

"Känns som ”Barncancergalan” har totalt tappat konceptet", skrev en annan.

Ebba Busch har själv inte kommenterat måndagens händelse.

Annons