Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilska mot Guldbaggegalan – kända regissören inte bjuden: "Besviken och ledsen"

23 jan, 2023, 19:53 

Kända regissören öppnar nu upp om känslorna kring att inte ha blivit inbjuden till årets Guldbaggegalan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Årets Guldbaggegalan är i full gång, under ledning av superproffset Parisa Amiri.

Ärofyllda priser delas ut till skådespelare, regissörer, manusförfattare och andra filmarbetare.

På plats i Cirkus i Stockholm ser vi, med andra ord, Sveriges filmelit. Personer som Ruben Östlund, Fares Fares och Vera Vitali är alla på plats i publiken.

Ilska mot Guldbaggegalan – kända regissören inte bjuden: "Ledsen"

Men någon som däremot inte fått någon inbjudan till galan är Manuel Concha, som har regisserat flera berömda svenska filmer och serier – däribland ”Suedi”, ”Bäckström” och ”Heder”.

”Jag är inte bjuden. Och jag är väldigt besviken och ledsen för att jag inte är det. I decennier har jag varit proffesionellt aktiv som filmskapare i Sverige, jag försöker skapa film för en bred publik, en inkluderande typ av film som inte bara berättar om den vita medelklassen. Jag brinner för den typen av historier”, skriver han på Instagram och fortsätter:

Annons

”Jag har regisserat tre långfilmer (varav två fått stöd från SFI), suttit i Guldbaggens nomineringsjuryn och var nominerad förrra året i kategorin Bästa Manus. Där och då trodde jag att jag var invigd, i den där klubben för dom som får vara med. Men nej. Det funkar tydligen inte så. Jag vet inte hur jag ska tolka det här.”

Även skådespelerskan och regissören Claudia Galli Concha kritiserar Guldbaggegalan för att varken ha bjudit in henne eller Manuel Concha.

”Min inbjudan måste kommit bort eller hur? Jag producerade ändå en av förra årets stora komedi succér SUEDI (eller var det till och med den ENDA komedin någon kommer ihåg från förra året?)”, skriver hon bland annat på Instagram.

Annons