Ilska mot Nyhetsmorgon – äcklade tittare rasar nu

Nyhetsmorgon

Ett inslag i Nyhetsmorgon väcker äckel – nu kräver tittarna förändring.

3 kungliga snackisar från vecka 2!
1:12

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 2!

(1:12)

Slå på ljud

Jenny Alversjö och Erik Videgård är något av ett radarpar. De driver podden ”45 minuter AV” ihop, efter att ha rest runt i Italien för att finna inspiration.

– Jag kände jättestarkt att jag skulle vilja dela med mig mer av min passion för mat och vinupplevelse. Då pratade jag med Erik, som är en legendarisk kock, om att försöka leverera det ännu mer än vad vi gör i ”Nyhetsmorgon”. Han var helt med på tåget, säger Jenny i en intervju med Expressen.

Tittarna äcklade av Nyhetsmorgon

Erik syns ofta i Nyhetsmorgon, inte sällan när Jenny programleder. Men hans senaste framträdande i programmet blev kontroversiellt. Det skriver nyhetssajten Nöjeslivet.

”Har inget emot de som jobbar men reagerar däremot på att han har alla dessa ringar på vid matlagning”, skriver en av TV4:s följare på Facebook.

”Jag också, inte alls fräscht”.

”Det har jag också reagerat på”

"Varför följer inte kocken i dagens program de basala hygienrutinerna?".

Att ha ringar på sig under matlagning är faktiskt något av ett tabu för vissa.

Livsmedelskontrollanten Lennart Olsson har i en intervju med Sveriges Radio gjort klart hur han och hans kollegor känner kring saken.

– Vi avråder bestämt från att man använder sig av ringar klockor och annat, säger Lennart i intervjun.

– Med hänvisning till lagstiftningen kan en verksamhetsutövaren förbjuda sin personal att använda det.

"Det är skitäckligt"

Faktum är att just Erik Videgård har fått den här kritiken tidigare.

”Men FY, be kocken ta av sig ringar och klocka!!! Fruktansvärt ohygieniskt”, skrev en person på Facebook efter ett inslag 2019.

”Håller med dig. Tyvärr inte första gången. Skitäckligt han är trots allt lite av en känd kock och inte vet bättre. Vem vill äta av maten han lagat”, skrev en annan person.

TV4 skrev då ett svar på Nyhetsmorgons Facebook-sida:

”Köket i Nyhetsmorgon är inte ett restaurangkök utan syftet är att visa och inspirera till matlagning i en visuellt trevlig miljö. Detta är samtliga i studion medvetna om och ingen tvingas till att äta maten. Därför får kocken avgöra själv om den väljer att ta av eller ha på sig ringar”.