Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilska mot Petra Malm efter händelsen i TV4 – kräver att hon lämnar: ”Inte första gången”

10 nov, 2023, 15:00 

Petra Malms beteende på Robinson-ön ifrågasätts kraftigt.

Annons

Petra Malm är känd för att vara en hårdhud TV4-profil. Det har vi alla fått se i tv-programmet Elitstyrkans hemlighet – och det var mycket därför som hon landade programledarrollen för Robinson.

Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Nu är hon inne på sin andra säsong, har blivit lite varm i kläderna och vet vad som krävs för att peppa och styra över ett gäng deltagare som vandrar runt på en ö utan speciellt mycket mat.

Men hur hon hanterar det drama som utspelar sig på ön har inte landat väl hos alla. Nu kommer skarp kritik mot Petra Malm och Aftonbladets Robinson-kritiker Emil Lagnelius ser gärna att hon lämnar programmet direkt.

Petra Malm
Petra Malm får hård kritik efter händelsen i Robinson.

Hårda kritiken mot Petra Malm

Förra veckan valde Therese Lang att lämna tävlingen efter att ha utsatts för det hon själv kallar för ”vuxenmobbning”. Då hade produktionen redan klivit in och fått förklara för deltagarna att beteendet mot Therese inte var okej.

Annons

Petra Malm höll dock låg profil, något som Emil Lagnelius noterat. I en krönika skriver han att det hade varit bra om programledaren ställt lite skarpa frågor till deltagarna som fått Therese att lämna tävlingen.

”Men i stället får de som precis fryst ut en lagmedlem breda ut sig om hur harmoniskt laget har blivit efter att hon lämnat. Petra frågar till och med om laget är starkare och får svaret ”Definitivt, hundra procent”.

Vill byta ut Petra Malm

Aftonbladets kritiker tycker att Petra Malm har en oförmåga att ställa relevanta följdfrågor – och det är också ett beteende som han tycker borde vara avgörande för Petra Malms fortsatta Robinson-äventyr.

”Exemplet ovan är inte första gången, och säkerligen inte sista, som Petra missar helt uppenbara följdfrågor. Tur att Anders Lundin är tillbaka som programledare våren 2024, även om jag helst vill ha tillbaka Anders Öfvergård”.

Petra Malm
Petra Malm.

Foto: TT/TV4

Annons