Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilskan mot inslaget i Nyhetsmorgon – tittarna rasar: "Väldigt illa"

20 jul, 2022, 10:00 
AvMinna Sarpaneva
Sofia Geite, Axel Pileby, Johan Wiksten

Tittarna ilsknade till rejält efter inslaget.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Långköraren Nyhetsmorgon har flera miljoner tittare i veckan och tittarna engagerar sig väldigt mycket i programmet och dess profiler.

Sofia Geite, 40, har varit på semester men i måndags syntes hon åter i tv-rutan tillsammans med kollegan, Axel Pileby, 35.

Värmeböljan når Sverige

Värmeböljan som har dragit in över Europa var på tapeten under tisdagens sändning av Nyhetsmorgon. I Storbritannien har temperaturerna redan nått över 40 grader.

Dagen till ära gästades Nyhetsmorgon av meterologen Johan Wiksten som kunde avslöja att värmen även kommer att nå Sverige.

– Igår eftermiddag har prognosmodellerna börjat få upp den här värmen över oss också. Imorgon så är det dryga 30 grader på många håll i södra Sverige och kanske att vi kan nå 35 grader någonstans, och det är ju ovanligt att vi når det i Sverige, säger han.

Annons

Men Johan berättar att det kan komma att bli ännu varmare, upp emot 38 grader.

– Det är första gången vi skriver ut det på en väderkarta, säger han om de ovanliga temperaturerna.

Johan Wiksten förklarar att värmeböljan dock kommer vara kortvarig.

– Då är det rejält varmt. Men något som är bra då är att det är kortvarigt det här, säger han.

Tittarna starka reaktioner mot inslaget i Nyhetsmorgon

Det är nog många som kan hålla med Johan, men det var även en del tittare som reagerade starkt på att han delade med sig av sina åsikter, rapporterar Hänt.

”Jag tycker det är lite tråkigt att vädersnubben lägger sina personliga värderingar i sin yrkesroll. Han säger hela tiden att värmen är kortvarig och så lägger han till som tur är. Det låter väldigt illa i hans yrkesroll”, skriver en person.

Andra tittare såg rött för att Skåne inte syntes på väderkartan.

”Vi som bor i Skåne vill gärna också se hur vädret blir hos oss. Nyss hade ni kartor som såg ut att gälla före 1658!”, skriver en tittare.

”Ser just nu väderprognosen…Hoppsan! Södra Sverige slutar i…Småland! Skåne finns inte med i bild! Nåja, får kolla om en halvtimme igen. Då kanske vi skåningar tillhör Sverige igen”, skriver en annan.

Foto: Instagram/nyhetsmorgon, Instagram/tv4vadret

Annons