Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilskan mot TV4 efter katastrofen i programmet – dramat som tittarna inte fick se

05 apr, 2022, 15:00 
AvIndra Nordemar

Bakom kulisserna på Robinson var katastrofen total. Nu rasar tv-profilen över TV4:s hantering av situationen.

Annons
Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Vi lever ännu i ovissa tider, men när Robinson spelades in i fjol var läget desto mer oförutsägbart. Trots det valde TV4 att dra i gång produktionen av programmet, vilket skulle visa sig få konsekvenser.

Covid-19 spred sig som en löpeld i ett av lagen, till slut var de endast två kvar. En av de som drabbades var Christina Nordback, som blev så pass sjuk att hon trodde hon skulle dö.

Trots det hjälpte TV4 inte till med hennes sjukvård.

Katastrofen i Robinson som tittarna inte fick se

Efter en natt av magsjuka på ön i Västindien blev hon så dålig att hon bad om att få åka in till sjukhus. Kort därefter meddelade Anders Öfvergård att hon tvingats avbryta sin medverkan i programmet.

Läkarna gav Christina dropp i hopp om att hon skulle må bättre, men effekten blev direkt tvärtom.

Annons

– Det konstiga med droppen är de satte in den fel. Jag fick in den på en konstig plats på handen, och de satte in en vitaminshot i den. Men det kom inte in någon vätska, även efter att vi legat där i flera timmar, säger hon till Aftonbladet.

Men sedan ställde hon sig upp för att hämta något att dricka.

– Då har jag rört lite på kroppen, så när jag sätter mig i sängen igen så forsar hela droppåsen in i kroppen. Jag får någon chock där jag känner att jag håller på och kvävas inifrån, jag vet att jag håller på att dö. Jag tappar synen, det är bara blixtar jag ser.

Raseriet mot TV4 efter krisen i programmet

Hennes medverkan i Robinson blev allt annat än lycklig. Trots att hon bara var med i fem dagar gick hon ner tio kilo för att hon inte kunde äta. När hon kom hem var hon sedan sjuk i hela sex månader. Men Christina menar att TV4 inte tog något ansvar då de varken brydde sig eller hjälpte till med sjukvård.

Annons

– Det var en väldigt läskig och förminskande situation vi förväntar oss att bli väl omhändertagna men blev inte det överhuvudetaget. Sedan fattade de allvaret efter att de fick svaren från sjukhuset om allt som var fel på oss, det var väldigt mycket som inte var bra. Jag hade risk för blodproppar, det var lunginflammation, det var corona... det var så mycket.

Foto: TT

Annons