Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilskan mot TV4 för vad de gjorde under Daniel Ståhls rekordkväll: "Ni förstör"

23 aug, 2023, 15:00 
Daniel Ståhl

TV4 bröt diskusfinalen för reklam – nu rasar tittarna.

Annons

Daniel Ståhl är nog Sveriges hetaste idrottare just nu. Hans insats i VM-finalen i diskus kommer att bli omtalad i år framöver.

Dramatiken kunde heller ingen klaga på. I tävlingens näst sista kast slog slovenen Kristjan Ceh till med ett monsterkast och såg ut att knipa guldet.

Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders PihlbladBrand logo
Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders Pihlblad

TV4 får kritik – klippte från Daniel Ståhl

Allt hängde på den siste tävlanden, nämnde Daniel Ståhl. Då slungade Daniel iväg diskusen med sådan kraft att den damp ner på 71.46 – nytt mästerskapsrekord!

Det här var Daniels andra VM-guld i karriären.

Svenska folket firade med Daniel såklart, och gratulationerna strömmade in via alla möjliga kanaler. Däremot var tittarna som följde finalen inte lika glada i TV4.

Finalen sändes i både TV4 och TV4 Play, men i den linjära tv-sändningen bröt kanalen för reklam nästan direkt efter segerkastet.

Annons

"Ni förstör all glädje för folket – sorgligt"

Detta väckte en raseri i stugorna, och människor sökte upp TV4:s officiella Facebook-sida för att ventilera sina känslor.

"Synd att ni förstör all glädje för folket genom att slänga in reklam på totalt olämpligt ställe", skriver en tittare.

"Och kom inte dragande med TV4 Play, för det finns många fattigpensionärer som inte har råd med abonnemanget. Att Ni har mage att göra detta för Ert profittänkande är sorgligt. Detta bevisar att Ni INTE är folkets kanal", skriver en annan.

"Och TV4 slänger in reklam direkt efter resultatet, fick inte se hans stora stund och glädje", skriver en tredje.

"Vi har en svensk som tar guld och ett fantastiskt resultat, då tar tv4 reklam direkt efter så man inte ser reaktioner och hyllningar. Helt kass", skriver en fjärde.

"Tack TV4 för en fantastisk bevakning av diskusfinalen. Så himla fint att man fick ta del av ICAs och OKQ8s reklam när guldfirandet var som störst", skriver en femte.

"TV4 förstör dessa sändningar som vanligt!!! Lägg in reklam där det passar", skriver en sjätte.

Annons