Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ilskan mot UIf Kristersson efter beteendet på E-Types bröllop

18 sep, 2023, 10:00 
Melinda Jacobs och Martin E-Type Eriksson
Ulf Kristerssons beteende på Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikssons bröllop väcker starka reaktioner.
Annons

Statsminister Ulf Kristersson dök upp i ett något oväntat sammanhang i helgen. Över 300 personer kom när kändisparet Martin ”E-Type” Eriksson och Melinda Jacobs gifte sig i Vadstena – och Ulf var en av dem.

Länge trodde man att statsministern skulle gå på hyllningskonserten till kungens ära som arrangerades i Norrbro, men vi på Svensk Dam fick bekräftat att så inte var fallet.

– Statsministern är med på allt firande som kungen har bjudit in till. På lördagen arrangerar Stockholms stad en konsert till kungens ära där statsministern inte kommer att delta, sa Susan Vo Bergqvist, statsministerns pressekreterare.

Melinda Jacobs och E-types kärlekshistoriaBrand logo
Melinda Jacobs och E-types kärlekshistoria

Ilska mot Ulf Kristersson – bilderna från E-Types bröllop sprids

Men när Ulf började figurera på bilder från bröllopet lät reaktionerna inte vänta på sig. Vissa tyckare menade att det stack i ögonen att se Ulf festa och ha roligt – samtidigt som resten av samhället präglas av turbulens.

Annons

Den här debatten pågår för fullt på Twitter.

"Ulf Kristersson knäcker kriminaliteten en kändisfest i taget", skriver en vänsterskribent.

"Den här mannen gör allt annat förutom att vara statsminister", skriver en annan användare.

"Hur hade borgarna låtit om Magdalena Andersson gått på kändisbröllop under alla skjutningar och sprängningar tror ni?", skriver en tredje.

Samtidigt är det många som försvarar Ulf och menar att en statsminister också måste få ägna sig åt privata nöjen.

Birgitta Ed fick rycka in mitt under bröllopet

Ulfs fru Birgitta Ed var där i mer av än en social kapacitet. Hon är som bekant prästvigd och fick äran att agera vigselförrättare åt Martin och Melinda.

– Det känns jättefint, de frågade faktiskt mig om jag var färdig präst och jag är jätteglad för det, säger Birgitta i en intervju med Aftonbladet.

– Det här med vigsel och dop och begravningar, det är inte jag, det är Gud som sköter det här. Jag är bara här och det är fantastiskt.

Annons