Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingemar Stenmark bekräftar lyckan med ny bild – och alla jublar!

24 maj, 2024, 07:00 
Ingemar Stenmarks fina stund med dottern Iza.
Annons

Ingemar Stenmark var unik. När han tog sig nedför backarna i en hiskelig fart, var det inte många som kunde mäta sig med honom och åskådarna visste att de skulle få bevittna något sensationellt.

6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!Brand logo
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

Han hade en vinnarskalle utan dess like. Ingemar var beredd att ge allt, tränade stenhårt, hade en hög lägstanivå, och lyckades se till att inte skada sig mellan varven.

Vid vägens slut kunde Ingemar Stenmark stolt konstatera att det blev hela 86 segrar i världscupen, två OS-guld och fem VM-guld.

Annons
Ingemar Stenmark och Tarja Stenmark
Ingemar Stenmark med hustrun Tarja Stenmark.Karin Törnblom/TT

Ingemar Stenmarks liv med Tarja

I dag lever Ingemar ett helt annat liv. Visst, ibland är han ute i backarna och flänger omkring, men det är så klart inte alls på samma nivå som under storhetstiden.

Han kan ta det mer piano, njuta av livet tillsammans med hustrun Tarja Stenmark och dottern Iza, och inte behöva bekymra sig om att han måste leverera i backarna.

– Det är en passerad tid för mig. Det är inget jag tänker på. Vi pratar inte om det i familjen heller, har Ingemar Stenmark tidigare sagt.

Annons

Lyckan med dottern Iza

Nu delar Ingemar med sig av en lycklig stund med dottern Iza. Tillsammans sitter de ute i solen och försöker lösa avancerade mattetal, något som inte är en helt enkel resa.

”Hjälper min dotter med matten. Det är svårare än för 50 år sedan”, skriver Ingemar i ett inlägg på Instagram.

I kommentarsfältet är det många som tycker det är kul att se far och dotter lösa mattetal.

”Härlig bild på far o dotter”, skriver en person.

”Härligt. Min pappa hjälpte nämligen mig med matte i början av 80-talet då du var som snabbast i backen i Alperna. Vilken kul tid det var. Lycka till med Matten”, skriver en annan.

Foto: TT/Instagram

Annons