Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Ingemar Stenmark har nåtts av tråkigt besked – säger som det är: ”Inte bra”

30 dec, 2023, 10:00 

Ingemar Stenmark om tråkiga beskedet – och nya utmaningen i livet.

Annons

Ingemar Stenmark är främst känd för sina insatser i skidbacken, men efter karriären har han även synts på andra håll. Med sitt motorintresse har hon också testat på att agera racerförare.

6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!Brand logo
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

Det är ingen hemlighet att Ingemar är en sann Porsche-älskare. Det var också med en Porsche som han tävlade i Porsche Sprint Challenge, där han tryckte gasen i botten och tog sig fram på vägen.

I dag har han avslutat sin motorsportskarriär. I samband med beskedet var han ärlig med att han inte riktigt visste vad framtiden hade att utvisa, men att han förmodligen skulle få mer tid över till hustrun Tarja Stenmark och dottern Nathalie.

– Vad gäller nya utmaningar har jag inte riktigt bestämt mig. Åldern och kroppen bestämmer mycket. Jag har inga problem med att bli äldre, men jag har svårt att acceptera att jag inte kan träna så mycket jag vill på grund av skaderisken, sa Ingemar Stenmark till Expressen.

Ingemar Stenmark med hustrun Tarja
Ingemar Stenmark och hustrun Tarja.

Därför valde Ingemar Stenmark att lämna motorsporten

Ingemar Stenmark kom senare med det tråkiga beskedet att det var kroppen som hade sagt ifrån och att det var därför som han valde att sluta sin motorsportsatsning.

Annons

För Expressen berättade han dessutom att det förmodligen inte blir fler träningsuppdrag i tv.

– Det känns så. Ryggen är inte bra och det är lite andra grejer i kroppen som inte heller funkar, sa Ingemar Stenmark för tre månader sedan.

Ingemar Stenmarks chockavslöjande

Därför är det lite otippat att Ingemar Stenmark nu valt att göra comeback som idrottsman. Den här gången är det stavhopp som den aktiva 67-åringen fått upp ögonen för.

– Jag hoppade ju när jag var liten och har alltid varit passionerad för sporten. Har tänkt att testa nån gång och nu sade en ”varför provar du inte?”. Så då fick jag prova och tyckte det var jättekul, säger han till SVT och berättar att det kan bli så att han ställer upp i veteran-VM.

– Det är ju veteran-VM i Göteborg i sommar. Det är inte omöjligt men jag är inte så tävlingsinriktad egentligen. Det är mer en kul grej och bra träning också.

Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark satsar nu på stavhopp – trots sin dåliga rygg.

Foto: TT

Annons