Ingemar Stenmark hjärtopererad – hustruns stora oro

18 mar, 2021, 20:03 
Ingemar Stenmark uppskattar inte att bli äldre – firar absolut inte sin födelsedag.
Annons
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

Ingemar Stenmark fick hela Sverige att stanna upp under sin karriär i skidbacken och efter det han han blivit en älskad tv-profil med medverkan i program som Let's Dance och Mästarnas mästare.

Idag är det hans 65-årsdag och han har därmed officiellt nytt den ärbara pensionsåldern. Om han firar? Självklart inte.

– Jag ska inte fira något, 65 år är inget att fira och det är ju inte heller läge att fira så mycket nu. Jag firar på sin höjd när jag fyller jämt, säger Stenmark till Västerbottenskuriren.

Hustrun Tarjas stora oro för Ingemar Stenmark

Ingemar uppskattar inte ålderskrämporna som kommer smygande, han lider av diskbråck och för några år sedan fick han opereras för förmaksflimmer, något han tidigare berättat om i en intervju med Aftonbladet.

– Man blir tröttare, jag blev inte så orolig, men så länge man har det där så är det svårt att träna. Risken om man går med det och inte vet om det är att man kan få en stroke. Men äter man blodförtunnande är det inte så stor risk. Tack vare att jag har gjort en ablation så har jag inga besvär nu och behöver inte äta någon medicin, säger han till Aftonbladet.

Annons

Den som däremot blev orolig var hans hustru Tarja, berättar Ingemar.

– Jag gjorde en sådan där elkonvertering innan jag gjorde min ablation, det innebär att man får en elstöt så att hjärtat startas om. Det var hon mer orolig för, hon har jobbat som undersköterska så hon har sett konsekvenser av sådant.

Annons