Ingemar Stenmark och hans fru Tarja i sorg

Ingemar Stenmark och Tarja Stenmark

Ingemar Stenmark och hans fru Tarja har åkt på ett bakslag. Nu berättar Ingemar.
GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!
Slå på ljud

Ingemar Stenmark är en av våra mest framgångsrika och folkkära idrottare genom tiderna. Han innehar fortfarande rekordet i antal världscupssegrar och har vunnit både OS och VM.

Men numera är idrottskarriären ett minne blott för Ingemar. Numera är det rollen som familjefar som är hans prioritering i livet.

Ingemar Stenmark berättar om sin familj

Ingemar Stenmark och hans hustru Tarja.

Ingemar Stenmark och hans hustru Tarja har varit gifta sedan 2016.

Det berättar Ingemar i en nyligen utförd intervju med Trust Magazine.

– Drivet idag är min familj. Att se sin yngsta dotter växa upp och sin äldsta dotter bilda familj och själv skaffa barn. Att få vara morfar. Vi bor ju i hus så det finns alltid något att pyssla med. Jag tränar en del själv och så har jag en fot kvar i skidbranschen tack vare Spektrum, säger Ingemar i intervjun.

Ingemar har ju byggt sin familj i två omgångar. Mellan år 1984 och 1988 levde han ihop med Ann Ufhagen och fick dottern Nathalie.

Långt senare träffade han Tarja, som han gifte sig med 2016. De har dottern Iza, född 2008.

Tuffa bakslaget för Tarja Stenmark

För hustrun Tarja, som syntes flitigt i tv när maken Ingemar tävlade i Let's Dance, har den senaste tiden varit tuff. Hon arbetar nämligen i en bransch som drabbats väldigt hårt av den pågående pandemin.

– Min fru, som jobbar med massage och yoga har fått pausa sin verksamhet, men det blir istället många möten på telefon för oss båda. Socialt har vi inte förändrat så mycket då vi inte umgås så flitigt med andra till vardags, säger Ingemar till Trust Magazine.

– Folk tar sig nog en funderare och ändrar fokus i tider som dessa. Naturen får större betydelse och man går, springer, fiskar och aktiverar sig generellt mer utomhus. Det kan vara nyttigt att upptäcka att det enkla kan vara det rätta. Lite så har jag alltid tänkt och det har gått rätt bra.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen