Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingemar Stenmarks tråkiga besked – påverkar hela familjen: ”Svårt att acceptera”

13 jun, 2023, 06:30 

Nu berättar Ingemar Stenmark om beslutet att avsluta karriären.

Annons

Ingen gjorde det så bra som Ingemar Stenmark. När han tog sig fram i spåren var det som om det inte fanns någon morgondag och efter karriären hade han fyllt ett prisskåp med 86 världscupstitlar, två OS-guld och fem VM-guld.

6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!Brand logo
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

På ålderns höst, långt efter att han lagt pjäxorna på hyllan, hade den berömda slalomåkaren plötsligt berömda slalomåkaren bytt bana, till ”slalomåkning” på vägarna.

När Ingemar, som är en välkänd Porsche-älskare, tävlade som förare i Porsche Sprint Challenge var det i ett helt nytt tävlingssammanhang – men likt under skidkarriären var det med plattan i mattan.

Ingemar Stenmark och kungafamiljen
Prins Carl Philip, kung Carl Gustaf, Ingemar Stenmark, prinsessan Sofia, prins Julian, Tarja Stenmark och Iza Stenmark efter race 2 i Porsche Sprint Challenge under förra årets tävlingar på Mantorp Park.

Ingemar Stenmark om motorsport

Under helgen var Ingemar Stenmark på plats i Frankrike för att bevittna 24-timmarsklassikern på Le Mans, en tävling som även passade på att fylla hundra år, och tog in alla intryck.

Annons

På plats kunde han också se hur den blöta körbanan gjorde så att flera bilar kraschade och att det i stunder verkade som att förarna var lite väl laddade inför den intensiva tävlingen.

– När det handlar om race i 24 timmar skulle jag ha försökt vara lite lugnare i början. Nu kraschades det överallt och framför allt när regnet tilltog framåt kvällen. De vet väl vad de gör, men man tycker att de borde ta ner hastigheten mer, säger Martin Stenmark till Expressen.

Ingemar Stenmarks trista besked

För egen del avslöjar den forna skidstjärnan att han även bestämt sig för att avsluta sin motorsportskarriär. Vad som händer framöver vet han inte, men kanske blir det lite mer tid över för hustrun Tarja Stenmark och dottern Nathalie.

Annons

– Jag är glad att jag fick chansen att prova på motorsporten och Sprint Challenge. Likaså är Le Mans fantastiskt, även om jag inte känner mig riktigt bekväm med så mycket folk runtomkring.

– Vad gäller nya utmaningar har jag inte riktigt bestämt mig. Åldern och kroppen bestämmer mycket. Jag har inga problem med att bli äldre, men jag har svårt att acceptera att jag inte kan träna så mycket jag vill på grund av skaderisken, säger Ingemar Stenmark.

Ingemar och Tarja Stenmark
Ingemar Stenmark med hustrun Tarja Stenmark.

Foto: TT

Annons