Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingemar Stenmarks tråkiga besked – så påverkas familjen : ”Söker något”

29 sep, 2023, 09:00 

Nu berättar Ingemar Stenmark om nya livet efter avslutade karriären.

Annons

Ingemar Stenmark tog fart i skidspåren som om det inte fanns någon morgondag. Ingen var lika bra som han, och med sina stavtag skrev han in sig i de idrottsliga historieböckerna.

6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!Brand logo
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

Efter karriären hade han fyllt ett prisskåp bestående av 86 världscupstitlar, två OS-guld och fem VM-guld.

Men han har även setts åka slalom på vägarna. Ingemar är en välkänd Porsche-älskare och har tävlat som förare i Porsche Sprint Challenge, något som är väldigt olikt den skidkarriär han en gång gjorde succé i.

Annons

Ingemar Stenmarks tråkiga besked

I somras avslöjade Ingemar Stenmark att det var färdigtävlat på körbanan, att han bestämt sig för att avsluta motorsportskarriären

– Jag är glad att jag fick chansen att prova på motorsporten och Sprint Challenge. Likaså är Le Mans fantastiskt, även om jag inte känner mig riktigt bekväm med så mycket folk runtomkring.

– Vad gäller nya utmaningar har jag inte riktigt bestämt mig. Åldern och kroppen bestämmer mycket. Jag har inga problem med att bli äldre, men jag har svårt att acceptera att jag inte kan träna så mycket jag vill på grund av skaderisken, sa Ingemar Stenmark till Expressen.

Ingemar Stenmark med kungafamiljen
Prins Carl Philip, kung Carl Gustaf, Ingemar Stenmark, prinsessan Sofia, prins Julian, Tarja Stenmark och Iza Stenmark efter race 2 i Porsche Sprint Challenge under förra årets tävlingar på Mantorp Park.

Ingemars nya liv

Ja, allt har sin tid och vad Ingemar Stenmark ska göra nu är oklart. Livet som heltidspensionär gör att han har en hel del tid över, vilket så klart gör att han kan tillbringa mer tid med hustrun Tarja Stenmark och dottern Iza.

Annons

– Just nu ansar jag buskar hemma. Jag har inga andra stora målsättningar, säger han i en ny intervju med Expressen och berättar att han är på jakt efter något nytt att göra:

– Nej, jag söker något... Jag känner att jag behöver något, men jag har inget just nu.

Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark och hustrun Tarja Stenmark.

Foto: TT

Annons