Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingemar Stenmarks val efter alla år – visar plötsligt upp nya: ”Finns inga ord”

09 feb, 2024, 12:00 
Ingemar Stenmarks egna ord om beslutet.
Annons

Ingemar Stenmark är främst känd för sina insatser som alpin skidåkare. Efter karriären har han dock synts i en rad andra sammanhang och har bland annat visat sitt motorintresse med att agera racerförare.

6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!Brand logo
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

Han tävlade även i Porsche Sprint Challenge, där han så klart körde i sin älskade Porsche, och fräste fram genom att trycka gasen i botten som om det inte fanns någon morgondag.

Men sen valde han att avsluta sin motorsportskarriär.

– Vad gäller nya utmaningar har jag inte riktigt bestämt mig. Åldern och kroppen bestämmer mycket. Jag har inga problem med att bli äldre, men jag har svårt att acceptera att jag inte kan träna så mycket jag vill på grund av skaderisken, sa Ingemar Stenmark till Expressen.

Annons
Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark.Claudio Bresciani / TT

Stefan Holm: ”Finns inga ord”

Trots Ingemars ord om att han inte kan träna lika hårt som förr, har han faktiskt antagit nya utmaningar genom att satsa på stavhopp sent i livet.

I samband med nya satsningen har han även startat ett nytt Instagramkonto där han visar upp sin vardag, där han bland annat hoppar jämfota upp en hög plint. Inlägget har fått närmare 90 000 likes och självaste Stefan Holm har reagerat över bedriften.

– Alltså det finns inga ord. Han är ett unikum på så många plan. Det är helt sjukt, sa Stefan Holm på Idrottsgalan.

Annons

Stenmark om nya satsningen

I november förra året berättade Ingemar Stenmark om sin nya stavhoppsatsning och sa då att han tränade för att kunna tävla i veteran-VM i Göteborg i augusti 2024.

Det var också strax efter som han började med Instagram. I en intervju med Expressen säger Ingemar Stenmark att det var en vadslagning som låg bakom beslutet, men att han samtidigt tycker det är väldigt roligt att dela med sig av sitt liv.

På frågan om det blir något veteran-VM svarar han så här:

– Jag vet inte... jag vet inte om det är en satsning på stavhopp direkt. Jag tränar med ett gäng gubbar en gång i veckan och tycker det är väldigt kul. Men jag har inte bestämt mig för om jag vill göra VM eller inte, säger Stenmark innan han skyndar ut i februarikvällen.

Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark satsar på stavhopp.ORRE PONTUS/Aftonbladet

Foto: TT/Instagram

Annons