Ingvar Oldsberg bröt ryggen utan att veta om det

Ingvar Oldsberg bröt ryggen utan att veta om det

I flera veckor gick programledaren Ingvar Oldsberg med en bruten rygg utan att veta om det. Först vid ett sjukhusbesök i ett helt annat ärendet fick han reda på skadan. "Jag går fortfarande med det. Det är ju inte åtgärdat," säger Ingvar Oldsberg till Expressen.

Inför höstpremiären av “Bingolotto” skulle programledaren Ingvar Oldsberg operera sitt knä. Men allt fick ställas in på grund av en okänd ryggskada.

För Expressen berättar Ingvar Oldsberg att han under ett par veckor dragits med ryggsmärtor. När han kom till sjukhuset för att kontrollera knäet berättade han även om smärtorna i ryggen.

– Jag åkte in någon vecka senare, eller två veckor senare, när de ändå tittade på knät. Då sa jag det att jag fick lite ont i ryggen och då tog de en röntgenplåt och sa att kotorna längst ner, L4 och L5 eller vad de heter, hade gått av, säger han till tidningen.

Håller på med rehabilitering

Nu måste Ingvar Oldsberg stärka upp ryggen innan han kan opera sitt knä, annars kommer rehabiliteringen av knäet inte fungera, säger han. Brottet i ryggen är inte heller fixat.

– Jag går fortfarande med det. Det är ju inte åtgärdat. Man kan steloperera sånt där, men det är så tråkigt. Då går man nog väldigt rak i ryggen, som en överste.

Ingvar Oldsberg. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Han säger också att han fortfarande har lite svårt att gå, men att han fått övningar från sin sjukgymnast.

– Det kan ju vara lite stabbigt emellanåt, men visst, det går jättebra. Det är ju så här också att, vi blir ju inte yngre och yngre. Och det blir ju slitageskador naturligtvis. Men när det blir bra sen så kommer jag ju tycka att det här var jättepositivt, säger han till Expressen.

Artikeln publicerades först på Hemmets.