Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingvar Oldsbergs miljonbelopp – fästmön blir utan arv

22 jul, 2022, 17:00 
AvMinna Sarpaneva
Ingvar Oldsberg

Arvet delas upp mellan barnen.

Annons
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgenBrand logo
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

Ingvar Oldsberg är en av Sveriges mest folkkära profiler genom tidigare. I februari i år gick han tragiskt nog bort, 76 år gammal, efter en tids sjukdom.

Nu visar bouppteckningen att tv-profilen lämnat efter sig tillgångar värda nära 30 miljoner kronor. Tillgångar som nu går till hans barn.

Ingvar Oldsbergs sista svåra tid

Under de sista åren i Ingvars liv drabbades han av flera hälsobekymmer. Sommaren 2019 slet han av ledbandet i höger hand efter en fallolycka och fick uppsöka sjukhusvård. Bara några månader senare var olyckan framme igen. Den här gången föll Ingvar i sin lägenhet och bröt axeln.

Han led också av höft- och knäproblem, artros och ryggsmärtor. Smärtorna var så illa att han inte kunde lämna hemmet.

Annons

– För jag kan ju inte gå vet du. Jag går 2-3 meter, sen får jag stanna. Och det innebär ju att jag är inomhus, sa Ingvar i en intervju med Expressen i februari 2020.

Saknade testamente

Bouppteckningen visar på att Ingvar Oldsberg var mångmiljonär. Efter att skatter och andra kostnader blivit betalda så var Ingvar god för omkring 27 miljoner kronor.

Den största delen tillgångarna stod hans företag, Kommentar AB, för, rapporterar Aftonbladet. Omkring 85 procent.

Vid sin död hade Ingvar Oldsberg inget testamente och därför delas alla tillgångarna upp mellan hans tre barn Staffan, Karolina och Victoria. Det innebär att fästmön sedan sex år tillbaka, Maria Sandeblad, blir utan arv.

Familjen vill inte kommentera situationen, uppger Aftonbladet.

Foto: TT

Annons