Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Intervju! Sanna Nielsen: "Nu vågar jag tro på mig själv!"

01 jul, 2018, 17:00 
AvMaria Roswall
Då var det Sanna Nielsen-feber igen. Överallt ser vi Sanna – på tv, i radio, i tidningar och på sociala medier. För nu är det sommar och dags för Allsång på Skansen! Sanna håller i trådarna för tredje året i rad.
Annons

Att intervjua Sanna Nielsen är som att få en lyckoinjektion!

Hon strålar ikapp med solen som visar upp Skansen från dess allra vackraste sida.

Platsen inte helt otippad med tanke på att Sanna tillbringar större delen av sin sommar just här. Något hon beskriver som bland det absolut bästa hon kan tänka sig.

– Det är ju bara så roligt med Allsången och jag älskar hela upplägget! Att få vara i ett team, både med orkestern och med filmteamet. Att få träffa alla härliga artister och så klart att få stå på scenen och sjunga. För mig blir det inte mycket bättre än så!

Rösten kan ta slut en dag.

En sommar full av jobb låter kanske för oss andra inte riktigt lika lockande, men för artister gäller det att smida medan järnet är varmt.

– Rösten är mitt instrument och den kan ta slut en dag. Inte så att jag hela tiden känner en stor press att jobba så mycket som möjligt för ”snart är det slut”, mer att jag är inne i ett bra ”flow” jobbmässigt nu och tackar ja till de möjligheter som ges. Det är lika bra att gå all in!

Annons

Vi kommer in på ämnet personliga varumärken och vilka värden hon tycker är viktiga.

– Det var faktiskt det allra första jag fick höra när jag började med musik: ”Du är ditt varumärke, glöm inte det”. Så trist, haha! Men absolut, så är det givetvis men jag tänker inte riktigt i de banorna måste jag erkänna. Jag ser mitt varumärke som MIG, jag gör det jag känner för, det jag tycker är roligt och det jag lär mig något av. Musiken är i främsta rummet men nu när jag till exempel är kontrakterad av SVT får jag pausa med att släppa ny musik. Då är det tv som gäller.

Jag blev mobbad i skolan…

Men även om Sanna är en av landets gladaste människor har hon inte alltid känt så, något hon satte fokus på i singeln ”Inte ok” som hon släppte för ett år sedan. Låten handlar om ett ämne som ligger Sanna nära, näthat och mobbning, och texten är hämtad från hennes egna upplevelser från skolåren.

Annons

– Det här är ett ämne som verkligen engagerar mig, särskilt som jag själv har fått uppleva hur det är att få glåpord ropade efter sig. Jag ville sätta ord på hur jag kände när jag blev mobbad i skolan. De skrek åt mig i korridorerna och jag mådde verkligen inte bra. Jag började sjunga när jag var 11 år och var med i en del produktioner och blev retad för att de trodde att jag var mallig, säger Sanna och fortsätter:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag blev rädd och slöt mig inom mig själv, vågade inte öppna munnen. Då fanns inte sociala medier som det gör idag men jag vill med låten ta upp att folk inte ska känna sig ensamma. Det går att resa sig och bli stark även om man känner sig svag, berättar hon.

Sanna Nielsen.
Sanna Nielsen.

Du är själv aktiv på sociala medier idag och har fått utstå en del påhopp även där. Hur tacklar man det?

Annons

– Det är svårt, jag vill vara personlig men jag har lärt mig att verkligen tänka igenom vad jag publicerar innan jag gör det. Jag har lärt mig att grejer jag lägger ut kan få otrolig uppståndelse, om sådant jag själv inte hade en tanke om. Ibland är det inte värt den storm ett inlägg eller en åsikt kan skapa. Men om all personlighet försvinner blir det ju helt platt så det är en balans man får försöka hitta.

Ibland är det inte värt stormen.

Sanna har jobbat med sig själv för att inte bara vara till lags utan våga ta för sig och välkomna nyfikenheten för nya utmaningar.

– Nu har jag äntligen blivit modigare och lite mer kaxig! Förut vågade jag inte ta för mig alls, jag ville helst inte synas eller märkas vilket kommer från tiden då jag blev mobbad i skolan. Nu vågar jag tro på mig själv och det känns så otroligt skönt!

När vi intervjuade Sanna för några år sedan berättade hon att hon väntade på ett frieri. Så hur går det, får vi höra bröllopsklockor ringa i sommar?

Annons

– Vet du, det där kommer när det kommer. Jag känner absolut ingen brådska alls, det är så mycket som händer och vi njuter båda två av livet som vi har det här och nu. Samma sak med barn, det kommer när det kommer, säger hon och ler stort.

Jag är superkär!

Att kärleken spirar för full blom står däremot glasklart.

– Jag är så otroligt superkär och lycklig! Jocke är världens finaste kille och vi tar verkligen hand om varandra, vi tycker om varandra och vi kramas ofta. Det är jätteviktigt tycker jag, att inte ta varandra och kärleken för given utan uppvakta varandra med fina ord och många kramar.

Och på frågan vad hon gör när hon inte står på scenen i sommar, var hon hämtar energi och hittar återhämtning, kommer svaret snabbt.

– På vår balkong! Jag sa precis till Jocke i går när vi satt där att precis HÄR kommer jag sitta på kvällarna efter Allsången. Under en filt till två på natten vill jag mysa där på balkongen. Den är verkligen min oas.

Sanna Nielsen berättar att hon är superkär och lycklig!
Sanna Nielsen berättar att hon är superkär och lycklig!

Sanna stod själv på Allsångsscenen när hon var blott 11 år och vet hur nervöst det kan vara, särskilt för unga artister.

Annons

– Lasse Berghagen var mitt stöd då och jag hoppas jag kan vara ett lika bra stöd till de unga artister vi har nu i sommar. Det är det som är så roligt, att vi har en sådan bred mix av veteraner och unga stjärnskott.

Sist men inte minst Sanna, i direktsändning inför hela svenska folket, vad är du mest pirrig för ska hända, att du ska tabba dig, att en artist gör det eller någon slags kupp från publiken?

– Haha! Allt det där du säger skulle jag tycka vore jätteroligt om det händer! Det får mer än gärna hända oväntade saker, det är bra att stå på tå och att det inte är för perfekt. Det är det som är så spännande med direktsändning. Och kemin med såväl artisterna som med publiken, jag älskar det!

Sanna Nielsens sommarpärlor:

  • Edenryd i Skåne. Bästa platsen på jorden. Där kommer jag ifrån och även om jag inte bor där åker jag dit så fort jag har möjlighet. Älskar skogen, att promenera längst med vattnet och ta en öl på lokala puben.
  • Rättvik. Min sambo är därifrån och vi spenderar alltid tid där på sommaren.
  • Min balkong hemma i Årsta. Min oas! Här sitter jag i lugn och ro med gitarren och repar. Och vilar.
  • Thailand. Kao Lak är min favoritplats. Älskar människorna, maten och lugnet.
  • Skansen. Så vackert här! Stockholm från dess bästa sida, jag promenerar ofta här.
Annons