Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marko kan inte hålla tillbaka tårarna – när han berättar det fruktansvärda

06 mar, 2024, 13:30 
Irmas och Markos känslosamma upptäckt.
Annons
5 saker du inte visste om Bathina PhilipsonBrand logo
5 saker du inte visste om Bathina Philipson

Att Marko ”Markoolio” Lehtosalo varit folkkär i flera decennier är inget nytt. Däremot var det ingen som kunde ana att hans mamma, Irma Lehtosalo, skulle göra kometkarriär och på kort tid konkurrera med sonens popularitet.

Men så blev det när TV4:s realityserie Marko och Irma såg dagens ljus förra året. Programmet blev snabbt hyllat och många kunde inte få nog av att följa det fina samspelet mellan mor och son.

I första säsongen fick vi följa husbygget av det hus som varit Irmas oas de senaste åren, men som det inte längre gick att bo kvar i, och som fick rivas och byggas upp på nytt för att Irma skulle kunna bo kvar.

Annons
Irma
Irma Lehtosalo har gjort succé sedan sin medverkan i Marko och Irma.TV4

Irma hittade sin mamma död

I andra säsongen handlar det om efterspelet av husbygget. Irmas trädgård är överbelamrad med skräp och varken hon eller hundarna kan vistas på den skräpiga tomten.

Men bland skräpet finns också sorgliga historier. När Marko bryter upp ett förråd som Irma tappat nyckeln till, hittar de en säng bland skräpet – en säng som Irma hittade sin mamma död i.

Irmas mammas säng
Sängen där Irma hittade sin mamma livlös.TV4

– När jag bodde i Orminge var jag och min mamma grannar. Jag hittade min mamma död i den här sängen. Och det var ganska hemskt, säger Irma i programmet och fortsätter:

Annons

– Min bror Markku ringde mig först på morgonen. Han sa: ”Irma, mamma svarar inte i telefon”. Jag hade nyckeln till henne och öppnade dörren och ropade: ”Mamma, mamma, mamma”. Sen såg jag att hon låg i sängen. Hon hade försökt ta på sig sina strumpor. Bara en strumpa var på foten. Inte den andra. Jag försökte väcka henne och sa ”Halloj!” Sen förstod jag, hon var död.

Marko: ”Jag bara grät”

Även Marko minns dagen då han fick beskedet om att hans mormor gått bort och när han berättar om händelsen har han svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Det här var 1997 när jag låg i lumpen i Finland. Jag ringde på kaptenens telefon. Min syrra svarade. Mamma kunde inte prata för hon var så sorgsen.

– Min syrra sa att min mormor gått bort. Det blev jävligt jobbigt. Jag sprang ut i skogen och sparkade på ett träd. Jag bara grät så att snoret flög. Så det var jävligt jobbigt.

Marko Markoolio Lehtosalo
Marko ”Markoolio” Lehtosalo har svårt att hålla tillbaka tårarna.

Foto: TV4

Annons