Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Isabella Löwengrip: "Jag är ingen chef som bossar med andra"

11 jan, 2019, 14:00 
AvErika Svernström
Isabella Löwengrip är en av våra yngsta riktigt stora affärskvinnor. Hon har egna företag, massor av följare och hennes problematiska hy var en av anledningarna till att hon startade sitt skönhetsmärke Löwengrip. Vi fick ett besök i hennes 30-miljonersvilla när hon lanserade sin senaste skönhetssatsning - här är hennes bästa råd för både skönhet och framgång.
Annons

Den välkända entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 28, utsågs nyligen till Sveriges mäktigaste affärskvinna. Nu vill hon ge lite mer glow till folket med sin nya hudvårdsserie Instant Glow. Vi fick komma hem till hennes omtalade 30-miljonersvilla på Lidingö för ett samtal om de nya produkterna.

Och visst är villan något extra. Det stora, moderna huset är ljust med öppet kök och vardagsrum – som gjort för att ta emot många gäster. Väggarna kläs av bokhyllor i valnöt där Löwengrips produkter står uppradade dagen till ära. Hon ursäktar sig för att hon inte har hunnit få upp några tavlor än. Brasan sprakar och så här bara två veckor efter hennes inflytt är det är lite av hotellounge-känsla i det öppna vardagsrummet som har fri utsikt över lantliga ängar.

Annons

“Jag ville hitta produkter som jag tål”

Efter en turbulent höst med en uppslagen relation, en stalker på tomten, och expojkvännens ouppredda affärer flydde Isabella och barnen utomlands av säkerhetsskäl. Nu är hon tillbaka med full fart och berättar om sitt företagande, och varför hon egentligen började med just skönhetsprodukter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det som fick mig att vilja starta Löwengrip var möjligheten att kombinera skönhet som jag tål med produkter som håller vad de lovar och är av hög kvalitet.

Det senaste tillskottet med serien Instant Glow var något hon själv saknade på marknaden.

– Gillar man inte glow ska man inte använda detta, säger hon skrattande.

Annons

– Jag har alltid tyckt att skönhet har varit väldigt roligt, och det har varit lite av en passion. Men jag är ju småbarnsmamma, reser halva året och har konstant ett högt tempo. Skönhet för mig handlar om att hjälpa mig i min vardag. Till exempel en deodorant jag kan lita på. Även när man reser och står på scen mycket vill jag kunna ha ett torrshampoo när man inte hinner tvätta håret.

“Är jag stressad syns det direkt på min hy”

Hennes kollegor på företaget berättar att vissa produkter kan ta upp till två år att få fram innan de kommer ut på marknaden. Detta för att Isabella själv har väldigt känslig hy och hon vill inte släppa igenom något hon inte själv kan använda. Blir de inte tillräckligt bra börjar de om från början.

– Jag har alltid varit känslig i hyn, jag är betydligt tuffare som person. Men särskilt när jag är stressad syns det direkt på min hy.

Annons

– Jag hade problem med acne förut vilket krävde mycket makeup, jag blandade massor av olika märken. Då pratade jag med en kemist och frågade ”kan vi skapa en bra bas?” Men i och med att jag har allergier och astma ska Löwengrips produkter vara väldigt skonsamma men effektiva. Den kombinationen är annars svår att hitta. Ofta händer det inte så mycket i upplevelsen när man hittar man använder skonsamma produkter på marknaden.

“Jag är ingen chef som bossar med andra”

Löwengrips är ett datadrivet företag som använder sig av tusentals kunder som får vara med och tycka och tänka om allt som tas fram. Kombinationen av detta, att de tar fram sina egna recept och producerar i Sverige tror hon är det som gör Löwengrips unikt. Viktigast för henne är att de alltid kommer att producera i Sverige, det borgar för hög kvalitet.

– Vi vill inte ha ett varumärke som lägger i trendiga extrakt i en billig formulering. En produkt ska ha hög kvalitet av både bas- och aktiva ingredienser. Enkelt uttryckt får man då en innovation och klassiker i ett.

Annons

Du har ju en ständig stab runt dig, hur är du som chef?

– Jag är en typisk visionär ledare, någon som kommer in med energi och säger “hit ska vi och det här ska vi göra”. Jag är ingen direkt chef som bossar med andra. Jag älskar att se andra människor växa så att vi ”odlar fram” ledare internt som coachar, inte är övervakare. Vi jobbar fritt efter tydliga mål och resultat.

Hennes egna personliga favorit ur sortimentet är i ständig förändring. Men Long Lasting Schampo-serien, en av de första produkter de tog fram, gillar hon för long-lastingeffekten – man kan tvätta håret mer sällan.

Vilken annan produkt har du alltid med i väskan?

Annons

– Hudvård är viktigare än makeup för mig så jag har ofta Laneige lip mask i väskan. Den är fantastisk mot torra läppar och har gett mig inspiration till att ta fram en egen läppmask för Löwengrip som kommer 2019.

– Sedan har jag alltid med mig fuktmist. Det behövs med så många flygtimmar på en månad.

Vilka är dina tre bästa skönhetstips?

– Skönhet kommer inifrån. För mig handlar det om att leva ett liv man trivs med, att träffa folk man får skratta och ha kul med, inte umgås med människor som tar ens energi.

– Sedan är det är så viktigt att man får sin sömn. Jag är också noga med att få i mig vitaminer varje dag, extra viktigt när man inte äter kött. Återfuktning är jättebra, inte bara i form av att dricka vatten utan också smörja in sig och inte glömma hårtopparna! Där använder jag vår Overnight Hair Mask.

“Man ska inte behöva gå och längta efter helgen”

Nu försöker hon hitta ett sätt att leva där hon känner “så här kan jag leva i många år”. Då hon jobbar och reser mycket äter hon hälsosamt för att behålla sitt energiläge. Alkohol har hon slutat med sedan ett halvår tillbaka och det vita sockret försöker hon hålla nere.

Annons

– Jag äter till nittio procent bra mat, men jag äter glass och choklad också.

Det som ger henne mest energi är ändå i slutänden hennes två små barn.

Vad är prio för dig när det gäller att må bra?

– Det viktigaste är att man trivs med sin vardag, att det inte är helgen man längtar efter.

– Jag har blivit duktig på att säga nej, sätta gränser och göra sånt som gör mig glad. Det gör mig också till en bättre mamma. Men jag vill gärna kunna unna mig saker när jag har lyckats med något.

Du når väldigt många unga människor – vilka är dina bästa knep om man tvivlar på sig själv, är osäker på om man duger eller hänger med rätt person?

Annons

– Att tvivla på sig själv, det gör alla. Någonstans får man bygga upp en grundtrygghet där man blir sin egen bästa vän. Men man ska komma ihåg – om man vill nå sina mål och lyckas i livet kan man inte vänta på någon annan som ska ta en dit. Det är bara man själv som kan det.

– Leta inte trygghet i andra människor, utan leta trygghet i sig själv. Det är en jobbig process. Men när man väl gör det så blir man stabilare och väljer förhoppningsvis sundare relationer.

Du är bara 28 år och en av våra mest inflytelserika affärskvinnor. Hur vill du peppa unga tjejer och killar?

– Det är som jag alltid sagt, livet är för kort för att inte göra det man vill göra. Helt plötsligt så är du vuxen, med bolån, barn och äktenskap. Det är viktigt att tidigt försöka ta rodret över sitt liv och inse att man kan påverka. Sätt mål, drömmar och våga lev ut det. Livet blir mycket roligare då.

Annons

Vilket är ditt eget största livsmål?

– Det är att få bygga globala bolag och göra den resan. Det är som en elitidrottare som vill vinna OS-guld och viger hela sitt liv åt det. Jag gör samma sak och att kanske kunna lämna över ett arv till mina barn, om de vill fortsätta bygga bolagen.

– Samtidigt måste man få leva i stunden, unna sig saker, åka på semester och ha sina relationer. Man får inte uppoffra allt för att nå sina drömmar, man kan njuta samtidigt men prioritera.

Här är Isabellas egna favoriter:

Instant Glow Serum Drops
Instant Glow Serum Drops

Ger fin lyster

Instant Glow Serum Drops ger fin lyster i ansiktet och kommer till butik i februari.

Annons

 

Löwengrip Good To Go Dry Shampoo
Löwengrip Good To Go Dry Shampoo

Hårräddare när tiden är knapp

Löwengrip Good To Go Dry Shampoo räddar Isabella när hon inte henne tvätta håret. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Löwengrip Long-lastingshampoo
Löwengrip Long-lastingshampoo

Håller håret rent länge

Löwengrip Long-lastingshampoo var en av hennes egna första produkter. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Laneige Lip sovande Mask
Laneige Lip sovande Mask

Vårdar läpparna mjuka

Isabellas läppfavorit – Laneige Lip sovande Mask – vanilj, 349 kr, www.fruugo.se

Annons
Löwengrips Moisture On The Go Facial Mist
Löwengrips Moisture On The Go Facial Mist

Bra till ständiga resor

Löwengrips Moisture On The Go Facial Mist är skön om man reser mycket och behöver fräscha upp sig. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Löwengrip Overnight Leave-in-hairmask
Löwengrip Overnight Leave-in-hairmask

Jättefin nattmask för topparna (vi har också testat den)

Löwengrip Overnight Leave-in-hairmask reparerar håret medan du sover. 299 kr, Apoteket.

Och här är fler glowiga produkter för dig som gillar lyster:

Becca Shimmering Gold Lava

Till ansiktet som highlighter

Becca Shimmering Gold Lava med 24 karats guld. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons
Decléor Aroma Comfort Bodylotion
Decléor Aroma Comfort Bodylotion

Ger lyster åt kroppen

Decléor Aroma Comfort Bodylotion ger solkysst skimmer, 849 kr, Skincity.

Isadora Eye Shadow Palette Golden Holiday
Isadora Eye Shadow Palette Golden Holiday

Ger er skimrande blick

Isadora Eye Shadow Palette Golden Holiday ger skimrande kvällslook. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Foto: Martin Petersson

Annons