Izabella Scorupco: "Jag blev besviken på kungen..."

10 mar, 2010, 14:03 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Izabella Scorupco är bioaktuell igen – men det hör inte till vanligheterna. Izabella sätter familjen före karriären, hon har gått den tuffa vägen och glömmer aldrig den dag då hon tog sitt första steg på svensk mark. Inte heller att kungen gjorde henne besviken…
Annons
Isabella Scorupco avslöjar sin stora besvikelse...
Isabella Scorupco på Guldbaggegalan förra året.
Isabella Scorupco på Guldbaggegalan förra året.

Izabella Scorupco är aktuell i rollen som Cecilia i filmen “Änglavakt” och av den anledning ställer hon upp för en intervju i tidningen “Situation Stockholm” och berättar öppenhjärtigt om uppväxten i Polen och Stockholmsförorten Bredäng.

Izabella kom som åttaåring till Sverige. Året var 1978 och hon och hennes mamma flydde Polen, ett år innan gränserna stängdes.

– Tänk att bara få komma till Sverige och se färger!

Men ankomsten till Sverige blev också en stor besvikelse för Isabella:

– Mamma hade lovat att jag skulle få träffa Agneta och Anni-Frid i ABBA. Men jag minns också hur besviken jag var att kungen inte mötte mig vid färjan. Det enda man sett från Sverige var bilder på kungahuset så det var konstigt att kungen inte välkomnade mig, berättar Izabella för tidningen Situation Stockholm.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vill vara med sina barn

Även om kungen inte hyllade henne då så har han haft anledning att vara stolt över den PR Izabella har gett Sverige på senare tid. Izabella har gjort en fantastisk karriär som skådespelerska och modell. Vi har bland annat sett henne som den första smarta Bondbruden, datahackern Natalaya i “Goldeneye”.

Men Izabella Scorupco är sparsam med att tacka ja till roller. En film per år gör hon. Max.

– Jag lider verkligen när jag måste vara från barnen. Jag skulle bli psykiskt sjuk om jag inte fick vara med mina ungar.

Så håll till godo med Izabella i rollen som Cecilia där hon spelar mot Michael Nyqvist i filmen Änglavakt.

Av Eva Österlind

Foto: All Over Press

Annons