Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jacqline Moss förgiftades – riskerar fällas av egna låtskrivaren

16 feb, 2024, 23:00 
Lars Johansson
Jacqline Moss debuterar nu i Melodifestivalen. men det var ytterst nära att det inte blivit någon musikkarriär för henne.
Jacqline Moss, 25, förgiftades och det var nära att stämbanden förstördes.
Den fruktansvärda händelsen gjorde att sångerskan tröttnade på allt och hon övervägde att helt sluta som artist.
Men nu är "Idol"-tvåan tillbaka och ska ta sin revansch i Melodifestivalen.
Annons
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

Ni känner igen henne.

Jacqline Moss, Mossberg Mounkassa är egentliga efternamnen, lyckades efter stor dramatik under "Idol" 2021 trassla sig hela vägen till den stora finalen i Avicii arena. Men där blev till slut Birkir Blaer övermäktig och hon slutade tvåa.

– Jag är så glad att jag kom till Avicii arena. Det är som en vinst i sig, det är helt sjukt. Det är på såna arenor som jag vill stå på, så det är verkligen som en vinst, sa Jacqline Moss till P4 Södertälje då tävlingen avgjorts.

Efter "Idol"-prövningarna väntade ett nytt äventyr. En av huvudrollerna i Björn Dixgårds uppsättning "Infruset" på Malmö konserthus. Den hyllade sångaren och gitarristen från Mando Diao handplockade Jacqline Moss för uppdraget.

Annons

– Malmö är för mig som att komma hem, sa hon i samband med att det hela blev officiellt.

Och nu väntar alltså Melodifestivalen. Låten heter "Effortless" och är gjord tillsammans med Dino Medanhodzic, Jimmy Jansson, Moa Carlebecker och Thomas G:son.

– Tänk att jag ska få stå på Mello-scenen med min låt ”Effortless”! LET’S GO, skrev Jacqline Moss i ett inlägg på Instagram efter att artistuppställningen officiellt avslöjats.

Sångerskan delade också ett ett gammalt klipp från ett "Idol"-framträdande och förklarade att hon saknat de riktigt stora scenerna. Jurymedlemmen Katia Mosally visade omedelbart sitt stöd för sin forna adept.

– De är inte ens redo för dig, skrev tv-profilen under publiceringen.

Jacqline Moss i samband med "Idol"-finalen 2021 där hon slutade tvåa.Anders Wiklund/TT

Jacqline Moss förgiftades

Och det är fler som stöttar Jacqline Moss, som ursprungligen kommer från Järna.

Annons

Under "Idol"-tiden var familjen ett viktig support för artisten. Något de med största sannolikhet kommer vara även nu. För Hänt berättade hon hur de gav henne pepp inför varje deltävling:

– Wow, jag får typ varje dag ett godmorgon av alla, och peptalk. De stöttar mig alltså något otroligt, men det har de alltid gjort. Och vad jag än har valt att göra, så har de liksom velat vara med och hjälpa mig.

Men.

Det var ytterst nära att det inte blivit någon musikkarriär alls för Jacqline Moss.

Jacqline Moss över i Vida Arena i Växjö inför deltävling 3 av Melodifestivalen.
Mello-debutanten Jacqline Moss känns många igen från Idol.Johan Nilsson/TT

Hon hoppade av skolan som 16-åring för att helhjärtat satsa på att slå igenom. Under våren 2021 släppte sångerskan sin första singel, "Do It Better".

På själva lanseringsdagen drabbades Jacqline Moss av akut förgiftning, blev inlagd på sjukhus och riskerade att få permanenta skador på stämbanden.

Som genom ett mirakel klarade de sig, men den traumatiska händelsen gjorde att artisten tröttnade på allt och att hon under en period övervägde att helt sluta med musiken.

Turligt skingrades de tankarna och på lördag begår Jacqline Moss alltså Melodifestivalen-debut. Märkligt nog kan hon fällas av sin egen låtskrivare. För i samma deltävling finns nämligen också Moa Carlebecker. Mer känd som Cazzi Opeia, vilken hamnade nia i finalen 2022. Året efter skrev hon "Tattoo", Loreens Eurovision-vinnare.

Ytterligare en tuff utmaning väntar med andra ord Jacqline Moss.

Annons