Jamie Oliver får stor kritik för hur han bär sin nyfödde son

Jamie Oliver får stor kritik för hur han bär sin nyfödde son
Annons

jamie-oliver

Jamie Oliver och lille sonen Buddy Bear.
Jamie Oliver och lille sonen Buddy Bear.

Brittisk media rasar över “Den nakna kocken”, Jamie Olivers, sätt att bära sitt nyfödda barn. Sonen Buddy Bear, som endast en vecka gammal blir buren av sin far – utan ordentligt stöd för huvudet.

Så äntligen fick kände tv-kocken Jamie Oliver en son. Det var förra veckan som han blev fyrabarnspappa, tidigare har han döttrarna Poppy, Daisy och Petal med hustrun Jools. Och efter tre barn sedan tidigare tycker man att han visste hur man bär ett litet spädbarn och hur viktigt det är med ordentligt stöd för huvudet.

Bara en vecka gammal

Britterna rasar nu över hans sätt att bära sonen. Under en shoppingrunda i det exklusiva området Primrose Hill i London går han runt med telefonen i ena handen och tittar på varor, samtidigt som han bär sonen Buddy Bear, bara en vecka gammal, på sin vänstra arm.

Slår tillbaka

– Så bär man inte ett litet spädbarn, skriker brittisk media som fasar över hans sätt att bära barnet.
Men Jamie Olivers talesman tillbakavisar dessa påståenden:
– Jamie är fullt medveten om hur viktigt det är med stöd för ett barns huvud, som de flesta fäder gör. Han har fyra barn och han vet reglerna.

Annons

Av Anna Frödell
Foto: All Over Press


Kanske prinsessan Marie av Danmark ska visa tv-kocken hur man tryggt och säkert bär ett barn.
Kanske prinsessan Marie av Danmark ska visa tv-kocken hur man tryggt och säkert bär ett barn.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Jamie Oliver får stor kritik för hur han bär sin nyfödde son”

 1. Gittan skriver: 23 september, 2010

  Väldigt anmärkningsvärt… Han borde ju ha vanan inne… Eller har döttrarna kanske blivit behandlade på samma sätt… Nonchalant.. 🙁


 2. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 23 september, 2010

  Gittan!Jodå!Förmodligen!


 3. Pia skriver: 23 september, 2010

  Han kanske tror att han håller en oxfilé. Der ser i alla fall väldigt obehagligt ut.


 4. Pia skriver: 23 september, 2010

  PS Han hör också, tyvärr, till de pappor som trots sitt faderskap, ändå bär sina fula kepor dygnet runt, även inomhus och på födelsebilder. Väx upp snälla stora pojkar! Lägg av tonårsbeteendet!


 5. A-B skriver: 23 september, 2010

  Att han inte klarar av att hålla sonen visar väl att han aldrig höll sina döttrar när de var nyfödda! Sen, visst kanske man var överdrivet försiktig förr, men jag förstår faktiskt inte riktigt behovet av att ta ut ett barn på bara några veckor, här bara en vecka, bland massa folk, något man ser dagligen nu för tiden! Småbarn behöver lugn och ro och behöver inte heller utsättas för onödiga smittor när de är relativt nyfödda. Om man inte kan anpassa sitt liv alls (och som här ekonomiskt oberoende) efter sina barn, varför överhuvudtaget skaffa barn? Ibland verkar det som barn idag bland vissa föräldrar bara har blivit ytterligare en accessoir.


 6. Pia skriver: 24 september, 2010

  “A-B” Så skönt att fler tänker som jag. Man hör ibland blivande föräldrar som aningslöst eller självsäkert trumpetar ut att deras baby inte kommer att hindra dem att leva som förut. Så släpar de runt sina små i alla sammanhang. Resor utomlands till varmare trakter sker redan första levnadsåret, med betydande hälsorisker för barnet som inte änuu har ett fullt utvecklat immunförsvar. Varför? Jo, för att mamma och pappa vill sola och bada. Barnet självt har ingen som helst behållning av en sån resa. Vill man gå på konsert så åker barnet med, och övriga besökare förväntas le och överse med att en liten parvel fått nog och skriker i högan sky. Nej, känner man att man vill fortsätta att leva för sin egen skull redan när barnen är minderåriga, så avstå från föräldraskapet. Omogna och egoistiska föräldrar ger inte den trygghet och stimulans som utvecklar ett barn till en trygg och harmonisk människa.


 7. Marie-Louise skriver: 24 september, 2010

  I stället för att tro att Jamie vandrar omkring i en längre stund med bebisens huvud utan ordentligt stöd, tror jag att förklaringen är att han i några sekunder inte stötte upp huvudet – och vips var paparazzifotografen där och tog några foton som genast kablades ut i alla tidningar. Jamie är en heeeemsk pappa, Jamie är såååå ovarsam. Men kom igen! Tror ni på fullt allvar att en fyrabarnspappa inte vet hur han bär sitt barn? Fast om man hellre fäller än friar ser man ju allt negativt…


 8. Maria skriver: 1 oktober, 2010

  Sonen ser ju ut att sova gott hade det varit obekvämt för honom hade han skrikit. Grattis Jamie äntligen en son…


 9. yvonne skriver: 1 juli, 2012

  herre gud va folk kritiserar det fattar man väl att papparazzisvar framme vid rätt tillfälle


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar